Foto: Instagram/Paul Onuachu

JEDVA JE PREŽIVLJAVAO: Bivši zidar može biti najbolji strijelac Europe

Autor: I.K.

Europska nogometna sezona koja se bliži kraju posebno je efikasna i uspješna za Paula Onuachua, 26-godišnjeg nigerijskog napadača koji od pretprošlog ljeta igra za belgijski Genk.

S 24 gola u 28 ovosezonskih utakmica, Nigerijac je jedan od kandidata za Zlatnu kopačku na završetku sezone, a takav učinak stiže nakon što je put kojim je prošao bio vrlo neuobičajen.

Prije nego se uspio probiti kao nogometaš, sa staturom kojom prijeti protivnicima sa svojih košarkaških 201 centimetara visine, Onuachu je preživljavao baveći se različitim poslovima.

Nigerijac se prisjetio da je prodavao na ulici i bavio se građevinskim poslovima. Poslije tih prodavačkih i zidarskih epizoda koje je prošao jedva zarađujući za život, okrenuo se nogometu i počeo je tražiti put do uspjeha, a trebao je proći puno prepreka kako bi stigao do sadašnje razine.

Predstavio se u Danskoj

Onuachu se probijao igrajući u danskom Midtjyllandu, u kojem je postao poznat ponajprije zbog gola Manchester Unitedu 2016. u Europskoj ligi, kada je danski klub u utakmici 16-ine finala s 2:1 kod kuće svladao velikog protivnika.

Man United je u uzvratu na svojem terenu slavio s 5:1 i time je prošao dalje, no nigerijski napadač se svojim golom predstavio na velikoj sceni, a ove sezone nastavlja još jače zabijajući u Belgiji.




Sa svojim učinkom, Onuachu sada ima 20 bodova zaostatka za vodećim Robertom Lewandowskim u utrci za Zlatnu kopačku. Dostići sjajnog Poljaka koji zabija u dresu Bayerna zasigurno neće biti lako, no s obzirom na sve što je prošao prije nego je postao uspješan u nogometu, nigerijskom napadaču je velika stvar što je sa svojim učinkom u konkurenciji za vrijednu nagradu.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.