Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

JEDVA ČEKAMO, JEDVA ČEKAJU I ONI: Červar i Hrvatska kao u ratu, tu su i problemi!

Autor: Ivor Krapac

Hrvatska reprezentacija u petak će igrati svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu za rukometaše u Egiptu. Dan uoči susreta s Japanom protiv kojeg će Hrvatska u 18 sati započeti svoj put u skupini C u Aleksandriji, izbornik Lino Červar približio je kakvo je stanje u redovima naših Kauboja, a ta situacija, nažalost, nije idealna.

Červar je u razgovoru s novinarima u najavi utakmice otkrio da su pod upitnikom golman Marin Šego i jaki vanjski adut Igor Karačić, za što smo i znali s obzirom na to da su ozljede imali još prije okupljanja, a s njima su se nosili i tijekom priprema za ovo SP.

Tu je i još jedan upitnik, Luka Cindrić, čiji je status također neizvjestan za prvu utakmicu koja nas čeka protiv Japana. Zbog svih tih poteškoća, hrvatski izbornik nije mogao otkriti sastav koji će biti na terenu u prvoj utakmici u Aleksandriji. O tome će odluka pasti nakon današnjeg treninga, posljednjeg prije utakmice.

Hrvatska se jučer na prvom treningu upoznala s dvoranom, a prije toga saznala je i kakvi su uvjeti u Egiptu. Sve je jako striktno zbog mjera opreza kako ne bi došlo do širenja koronavirusa, a Červar je takav režim usporedio s ratnim stanjem.

‘Kada idemo na trening, vidim šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat’, veli hrvatski izbornik, dodajući da je situacija takva da se nije lako snaći i situaciji u kojoj uvijek postoji strah da se ne dogodi nešto loše.

Zbog svega što je dočekalo sve sudionike SP-a u Egiptu, mnogi su ‘na iglama’, pa tako i Hrvatska. Červar je istaknuo da svi jedva čekaju da se počne igrati i da se može razmišljati samo o utakmicama, što će doći u prvi plan u napornom ritmu igranja na ovom natjecanju.

Hrvatski izbornik najavio je Japance s dosta opreza, uspoređujući je s Južnom Korejom koja je namučila Hrvatsku u utakmici iz 2009. na SP-u kojem smo bili domaćini, a protiv njih nije bilo lako ni na Olimpijskim igrama.




Červar je dodao da je Japan raznovrsniji od te korejske momčadi, no nada se da će Hrvatska preuzeti kontrolu u utakmici i tako samoj sebi olakšati stvari na otvaranju SP-a.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.