REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/Guliver Image

‘MANDŽUKIĆ JE MOJ PRAVI UZOR’! Junak se vratio na Poljud, a debitant zna tko ga najviše inspirira

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Hrvatska reprezentacija napada Euro 2024., a prvi ispit je Wales na Poljudu. Četiri dana prije tog ogleda na konferenciji za medije govorili su Josip Juranović i Petar Musa

Iskustvo u Benfici

“Znao sam da ću imati veliku konkurenciju, ali to mi može donijeti samo dobre stvari za moj budući razvoj. Zadovoljan sam što sam odabrao Benficu i što sam ostao u portugalskoj ligi. Možda ne igram koliko bih htio, ali mislim da svoje minute maksimalno koristim.”

Poruka za mlade

“Juranović je dao i savjet Musi: “Bit će trnoviti put, ali može napraviti velike stvari. Igra u Benfici, zabija golove. Neka naporno radi i postavi visoke ciljeve te da ih pokuša dohvatiti. ”

Problem s koronom

“Bilo mi je teško kad zbog koronavirusa nisam mogao doći u reprezentaciju. Sad sam sretan što sam prvenstveno zdrav i mogu biti tu. Gdje mogu doprinijeti reprezentaciju? Rekao bih da sam napadač koji može raditi dobar presing, može puno raditi za momčad, a i da zabijem neki gol na kraju.”




Mandžukić kao uzor

“Kad se odvijalo Svjetsko prvenstvo imali smo deset dana slobodno u klubu. Bio sam na odmoru, pratio sam svaku utakmicu kao navijač. Idol? Simpatizirao sam način i stil igre Marija Mandžukića, on mi je od malena uzor u reprezentaciji” rekao je Musa.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Juranović o Poljudu




“Tu je moj prvi dom. Jedva čekam doći u petak na Poljud, da osjetim tu ljubav. Znamo da će stadion uvijek biti rasprodan kad igra reprezentacija, to je jedna velika obitelj. Okupljamo sve diljem svijeta, nema tu Kohorte, Torcide… Nadam se da ćemo usrećiti sve ljude.”

Musa o očekivanju

“Htio bih se zahvaliti svima. Jako sam sretan što sam ovdje. Veselim se svakom treningu i na meni je da se pokažem. Ne očekujem ništa previše, idem trening po trening. Želim se pokazati izborniku u najboljem svjetlu i vidjeti će kako će se to razvijati dalje. Majka je sretna, zadovoljna i ponosna. Neka ostane među nama što mi je rekla.

Juranović najavio Wales

“Mnogo se toga dogodilo, ali mislim da sam pogodio s odabirom kluba. Od prve utakmice me krenulo, nadam se da će tako biti i dalje. Igramo dobro, treći smo, ne mogu se žaliti. Prva utakmica će biti najzahtjevnija, prvi put se okupljamo nakon SP-a. Jedva čekamo utakmicu. Stanišić? Drago mi je zbog njegove forme. Mislim da se nitko neće naljutiti, tko god bude igrao.”

Petar Musa i Josip Juranović danas će sudjelovati na konferenciji za novinare.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Izabranici Zlatka Dalića će u subotu od 20:45 na punom Poljudu istrčati protiv Wales u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO koji se slijedeće godine igra u Njemačkoj.

Već jučer utakmicu je najavio i kapetan Walesa, Aaron Ramsey: “Nogomet se stalno mijenja i sada dolaze prilike za mlađe igrače da pokažu za što su sposobni. Nadajmo se kako možemo ispisati svoju povijest.”

Izbornik Dalić imao je lijepe riječi o protivniku Hrvatske: “Neće biti nimalo lagano protiv Turske i Walesa, pogotovo ako ne shvatimo utakmice ozbiljno. Hrvatska je motiv svima jer smo treći na svijetu. Ne smijemo misliti da smo favoriti i najbolji jer je to početak našeg kraja. Mijenjat ćemo možda sitne detalje, ali taktiku vjerojatno nećemo mijenjati. Imamo odličan vezni red i dobre mlađe igrače u obrani.”

Musa kao mlada nada

Na press konferenciji će sudjelovati Josip Juranović i Petar Musa.  Juranović je nakon Katra Celtic zamijenio Union Berlinom u kojem igra fantastično. Petar Musa je prvi put na okupu i u Benfici igra solidno, a Dalić ga je pozvao da ga testira za buduće akcije.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Osim s Walesom Hrvatska će u ovom okupljanju igrati i s Turskom i to će biti vrlo nezgodno gostovanje. U skupini smo još s Armenijom te Latvijom.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.