Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

JE LI TO NEKI NOVI HAJDUK? Talijanski trener Tramezzani u debiju do gostujućeg trijumfa u Šibeniku

Autor: Andrija Kačić Karlin

Po velikom, južnom, vjetru prvenstveni dvoboj odigrali su na Šubićevcu Šibenik i Hajduk. U ne odveć zanimljivom dvoboju Hajduk je pod vodstvom novog trenera Tramezzanija dosegao 1-0 gostujuću  pobjedu, gol odluke djelo je Teklića u 63. minuti, nakon prethodno dobro izvedenog prekida Atanaskova. Šibenik nije odigrao lošu utakmicu, nije puno zaostajao za Hajdukom. Opet, Hajduk je dosegao svoj cilj i novom talijanskom treneru nakon ovoga početnoga uspjeha zacijelo će biti lakše.

Iz prvog dijela valja izdvojiti krasan pokušaj Caktaša iz slobodnog udarca s tridesetak metara, njegov projektil je pogodio vratnicu. Iako je Šibenik možda izgledao malo bolje, utakmica je bila više dosadna nego zanimljiva. Hajduk je imao još jednu prigodu, onu Diamantakosa koji se nije baš iskazao.

U nastavku je bilo zanimljivije.  Šibenik je imao veliku šansu kad je škaricama propustio svladati Kalinića mladi Sahiti.  Kalinić je potvrdio zašto je nekad bio vratar  reprezentacije, taj je udarac zaustavio.  Ritam utakmice nije bio naročit, obje momčadi su prije pazile na svoja vrata nego što su preferirali napadačke akcije.

U nastavku smo vidjeli malo agilniji Hajduk, no ne i puno bolji. Šibenik je i dalje bio snažan u obrani. Ipak, gol je za Hajduk uslijedio iz prekida.  Hajduk je poveo u 63. minuti.  Prethodno je Atanasov je jako dobro  izveo slobodan udarac, lopta je išla prema kutu, vratar Šibenika Labrovića taj je udarac obranio, ali je loptu odbio. Naletio je Teklić i  iz velike blizine poslao loptu iza gol crte. Uslijedilo je veliko veselje Hajdukovih navijača.

Do kraja utakmice Hajduk je pristojno zatvorio prilaze svojim vratima i Šibenik baš i nije došao do neke  šanse za poravnanje.

Tako je novi trener Hajduka Paolo Tramezzani u svojoj prvoj utakmici na kormilu Hajduka stigao do pobjede. Naravno, mnogi će se pitati je li to neki novi Hajduk? Odgovor na to pitanje ipak bi bio preuranjen.

U sudačkoj nadoknadi, nakon obaranja Jakoliša, hajduk je imao kazneni udarac. Kojeg nije iskoristio Caktaš, vratar Šibenika Lavrović njegov je udarac obranio.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.