photo:profimedia

JE LI PONOVIO GRIJEH? Suspendiran rekorder Hanžekovića i Olimpijski doprvak

Autor: HINA/GIŠ

Južnoafrikanac Luvo Manyonga, privremeno je suspendiran zbog kršenja pravila u borbi protiv dopinga, prioćila je u petak Jedinica za integritet atletike (AIU)

Olimpijski doprvak u skoku u dalj, Manyonga, u petak je proslavio 30-ti rođendan, a sada je privremeno suspendiran bez dodatnih detalja objavio je IAU.

Južnoafrikanac je već bio suspendiran na 18 mjeseci zbog uzimanja metamfetamina 2012. godine.

Manyonga je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. osvojio srebrnu medalju sa skokom od 8.37 metara, iza Amerikanca Jeffa Hendersona koji je skočio centimetar dalje.

Godinu dana kasnije osvojio je zlato na SP-u u Londonu skočivši 8.48m, a osobni rekord mu iznosi 8.65 m, što je ujedno i afrički rekord.

Manyonga je i rekorder Hanžeka sa preskočenih 8.46 iz 2018.

Južnoafrikanac nije sudjelovao niti na jednom natjecanju 2020. godine, a ukoliko bude proglašenim krivim mogao bi se suočiti sa suspenzijom od dvije godine.




Vrhunski sportaši dužni su dostaviti točne i aktualne podatke o lokaciji (adresa, treninzi, natjecanja), a ti podaci uključuju redovno planirane aktivnosti i razdoblje od jednog sata svakog dana kada moraju biti na raspolaganju za testiranje.

Tri kršenja ovih obveza (propušteni test, nedolazak ili neprecizne informacije) u manje od jedne godine kažnjavaju se antidoping sankcijom.




Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.