Foto: Profimedia

JE LI OVO POSLJEDNJI PLES? Neymar i Mbappe u zadnjem zajedničkom pokušaju

Autor: G.I.Š.

Izgleda kako niti nepresušna količina novaca i glamur jedne od TOP 5 svjetskih metropola Pariza, nije dovoljno da zadrže Neymara i Mbappéa još jednu sezonu u “Gradu svjetla”.

Francuska Ligue 1 još uvijek nije uz bok najjačim Europskim ligama, mada je projekt PSG-a jedan vrlo uspješan pothvat, koji se sada izgleda polako približava svome kraju.

PSG još nije sam vrh svjetskog nogometa, mada se ne može reći kako se nisu svojski potrudili, dominantni su u Francuskoj sve do ove sezone, igrali su finale Lige prvaka, ponizili Barcelonu, ali nisu Real Madrid ili Barca.

Zadnji ples

To znaju i Neymar i Mbappé, koji su i doveli Parižane do svih tih podviga i koji će ostati zapisani u povijesti PSG-a, ali koji i vide kako je još ovogodišnji pokušaj osvajanja Lige prvaka, posljednji ples koji će njih dvojica otplesati u dresu kluba iz Pariza.

Neymar ima silnu želju vratiti se u staro jato, želi nazad u Barcelonu kod Messija, a sada kada je Leo ponovno neprikosnoveni kralj Barce njegova želje će sigurno biti ostvarena.

Mbappé je u Madridu već prije nego što je došao u PSG, no moramo priznati kako Real “jede” igrače. Odluka mladog Francuza da prije Reala napravi velike stvari s PSG-om pokazuje se kao pogodak, a u Real će ovako i onako za manje nego što zaista vrijedi. To što će raditi sa Zidaneom je samo plus.




Imaju li šanse

PSG će u polufinalu na pobjednika utakmice City-Borussija, pretpostavljamo City, a ako prođe polufinale suparnik u finalu Parižanima će biti neko iz trolista Chelsea, Real ili Liverpool.

I City i PSG još nisu osvojili ligu prvaka, a jedni i drugi su željni baš tog trofeja, dok je drugi par vjerojatno Chelsea protiv Reala koji ima lijepu prednost ispred Liverpoola. Ipak dvije utakmice u polufinalu i finale daju šansu svakom na toj razini nogometa, dok domaći teren zbog restrikcija više ne predstavlja taktičku prednost.




Ipak sigurno će i Neymar i Mbappé pokušati, ako zbog nikoga onda zbog sebe osvojiti Ligu prvaka i doći, vratiti se kao pobjednik, ali tu će se još dosta toga pitati vjerojatno City i Real Madrid u polufinalu i mogućem finalu ovogodišnje Lige prvaka.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.