foto HINA/ Damir SENÈAR/ ds

JE LI DALIĆ SADA SVJESTAN? Evo što je HNS zapravo poručio izborniku odbivši Ladića

Autor: Andrija Kačić Karlin

Nije šala. Nije ni ozbiljna odluka. Uglavnom, neozbiljno je, a nije šaljivo. Što drugo zaključiti nakon odluke Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (IO HNS), odluke kojom se odustaje od gradnje nogometnog središta, kampa na zagrebačkim Sveticama.

Za one upućene to je bila i logična odluka, ne samo zbog silnih protesta građana Zagreba, već i zbog same povijesti gradnje kampa u režiji nogometnog Saveza.

Naime, nije ni prvi puta, a zacijelo ni posljednji, da se postavljao kamen temeljac pred kamerama i novinarima i mikrofonima, uz pompu koja je ravna onoj prvom spuštanju čovjeka na mjesec. Nedavno je to bio Davor Šuker na Sveticama, prije toga je to činio Vlatko Marković nedaleko Tuheljskih toplica, postavljanje kamena temeljaca u HNS-u nešto je prirodno, poput jutarnje kave ili čaše vode poslijepodne.

Zbog nedostatka svog središta, podsjetimo se, hrvatska nogometna reprezentacija godinama i godinama pripremala se u inozemstvu, u slovenskim Čateškim toplicama. Zamislite, 2004. godine prije utakmica dodatnih kvalifikacija protiv Slovenije – Hrvatska se pripremala u Sloveniji. Sad bi bilo zgodno da se prije dodatnih kvalifikacija protiv Grčke Hrvatska sprema u Ateni.

Kako bilo, nikoga više ne treba iznenađivati neki novi kamen temeljac za naš nogometni kamp. Što je još jedan nakon tolikih?

No, na ovakve neozbiljnosti smo navikli. Veći nam je šok bilo odbijanje Dražena Ladića za pomoćnika izbornika Zlatka Dalića. S tim potezim članovi Izvršnog odbora još jednom su pokazali tko je gazda u hrvatskom nogometu, no lako za to. To znamo i otprije. Teško je i zamisliti kako bi se oni morali sramiti. Ne brinite ni zbog toga, oni srama nemaju. Sami sebe su po tko zna koji puta minirali. Ne trebaju im ni orjunaši ni čudnovati kljunaši za neprijatelje hrvatskog nogometa. Oni su neprijatelji sami sebi.

Kako je tek Zlatku Daliću? Zapravo, što je uopće i očekivao…




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.