Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

IZBORNIK ZBOG OZLJEDE MORAO MIJENJATI PA SE OSVRNUO NA ‘ODBJEGLU’ BRAĆU! ‘Ako će im biti bolje u Srbiji, želim im sreću!’

Autor: F.F

Teniski sladokusci u Torinu u posljednje vrijeme mogu uživati punim plućima. Trenutno se tamo igra završni Masters turnir tenisača, a od sljedećeg tjedna tamo počinje i Davis Cup.

Osim talijanskog grada, Davis Cup igrat će se i u Innsbrucku i Madridu, a naša reprezentacija svoj put počinje u Torinu. Hrvatskoj je cilj doći do Madrida gdje će od četvrtfinala igrati dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije i polufinalisti. Budemo li prvi protiv Australije i Mađarske ostajemo u Torinu igrati četvrtfinale već u ponedjeljak, prođemo li u Madrid kao drugi, igrali bi tek u srijedu ili četvrtak.

Izbornik je najavio početak Davis Cupa te otkrio promjene koje je bio primoran napraviti, ali se osvrnuo i na braću Sabanov koja su Hrvatsku zamijenili – Srbijom.

Promjena planova

U Torino nažalost ne idemo prema prvom planu Vedrana Martića te će se sastav reprezentacije mijenjati. Naime, Borna Ćorić još uvijek nije spreman te ga mijenja Nino Serdurašić koji će se priključiti Čiliću, Goju, Paviću i Mektiću.

“Ćorić je počeo s treninzima, ali još nije spreman. Što se tiče protivnika, Argentincima je prvi reket De Minaur koji igra protiv Marina. Argentinac ga je dobio u Queen’su, a ovo je prilika za Čilićev revanš. Millman će im  biti vjerojatno druga opcija, imaju i Popyrina te u paru Peersa i Bolta. Mađari imaju Fucsovicsa koji je solidan igrač te Pirosa koji je uskočio umjesto Balasza. Favoriti smo u paru i andam se prolasku grupe i igranju četvrtfinala protiv SAD-a i Italije”, započeo je izbornik.

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

“Imamo Marina koji igra u odličnoj formi i najbolji par na svijetu koji su favoriti u svakom meču koji igraju. Mislim da imamo dobre šanse za prolazak dalje”, rekao je Martić pa se osvrnuo na braću Sabanov:

“U parovima imamo dosta igrača, a oni su u godinama kada HTS više novčano ne pomaže. Meni je nekad problem izabrati igrače i žao mi je što Dodig ne može biti s nama. Imamo puno vrhunskih igrača. Žao mi je što su tako odlučili, dobili su tu što su mogli iako moram apelirati na se nešto učini s uvjetima u Zagrebu i Splitu. Na Metalcu nam treniraju skoro svi igrači i to nije dovoljno. Braći Sabanov, ako će im biti bolje u Srbiji, želim svu sreću”, zaključio je.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.