Instagram

IZBORNIK ŠOKIRAO SRBIJU: Izbacio je dugogodišnjeg kapetana, navijači u nevjerici nakon neočekivane vijesti

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Jedna “bomba”, pomalo i neočekivana vijest, zatresla je košarkaško tržište u susjedstvu. Nitko nije očekivao, ali se eto – dogodilo.

Dakle, malo je reći da su košarkaški fanovi u Srbiji ostali šokirani odlukom izbornika košarkaške reprezentacije te zemlje uoči objave popisa za Eurobasket koji će se održati u rujnu. Naime, legendarni strateg Svetislav Pešić odlučio je da za Srbiju na EP-u neće zaigrati njen dugogodišnji kapetan, 35-godišnji Miloš Teodosić.

Ne treba posebno isticati koliko je to “eksplozivno” odjeknulo u javnom prostoru…

Čudna odluka?

“Dosta čudna i iznenađujuća odluka”, pišu tamošnji mediji, a slično se može pročitati i u komentarima kod navijača.

Pešić je Teodosića precrtao i iz utakmica kvalifikacija za SP koje će Srbija uoči Eurobasketa igrati protiv Grčke i Turske. Reprezentativac Srbije bio je 15 godina, ali Pešić je odlučio da je vrijeme za promjenu…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Miloš Teodosić (@milosteodosic4)

To nije prvi put da je izostao s velikih turnira. Naime, nije Teodosića bilo ni na dva Eurobasketa, 2013. i 2017. godine, kao ni na SP-u 2019., ali tamo nije igrao – zbog ozljeda.




Rezultati? Pa Teodosić sa Srbijom ima dva velika srebra, ono sa SP-a 2014. i Olimpijskih Igara 2016. godine. Za reprezentaciju je debitirao još 2007. godine, a igrao je i ove godine kada je Srbija u kvalifikacijama za SP pobijedila Latviju i izgubila od Belgije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Miloš Teodosić (@milosteodosic4)

Dakle, srpski mediji ovu su Pešićevu odluku prenijeli uz doista bombastične naslove, što je očekivana reakcija tamošnjih, mahom, tabloida. Neki se i opraštaju od kapetana navodeći što je sve napravio za reprezentaciju, a većina uglavnom konstatira – šok.

Hoće li to na kraju ispasti pozitivan šok, vrijeme će pokazati…

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.