Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

ISTRA DOBILA ŠIBENIK: Drugo poluvrijeme donijelo je veliki preokret

Autor: HINA/GIŠ

U prvoj utakmici 24. kola Prve HNL Istra 1961 je kao domaćin svladala Šibenik sa 3-2 (0-1).

Šibenik je poveo krajem prvog poluvremena golom Emira Sahitija (44), a Istra 1961 je napravila veliki preokret u razdoblju od 55. do 63. minute kada je postigla tri gola te preko Gržana (55-11m), Ivančića (57) i Hare (63) povela sa 3-1. Do kraja dvoboja gosti su uspjeli samo smanjiti preko Bulata (75).

Gosti su do vodećeg pogotka stigli u 44. minuti nakon što je Bailone osvojio loptu na polovici domaćih te dodao Raku koji je sjajnom okomitom loptom proigrao Emira Sahitija, ovaj je pobjegao svom čuvaru i potom smireno svladao domaćeg vratara Lučića.

Domaći su preokret ostvarili ponajviše zahvaljujući svom japanskom napadaču Hari. On je prvo iznudio kazneni udarac nakon duela s Bilićem, a siguran izvođač udarca s bijele točke bio je Gržan u 55. minuti. Samo dvije minute potom Istra je povela, Gržan je probio lijevi bok, ubacio u peterac gdje je najviši bio Hara, a njegov udarac je u mrežu gostiju proslijedio Ivančić. Odlični Japanac svoju je predstavu okrunio pogotkom za 3-1 u 63. minuti, nakon kornera lopta je pala točno njemu pred nogu na pet metara od gola, a raspoloženi Hara nije propustio priliku upisati se u strijelce.

Kapetan gostiju Bulat vratio je nadu svojoj momčadi u pozitivan rezultat preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora u 75. minuti. Prethodno je Suad Sahiti spasio da lopta ne pobjegne u gol-aut, uslijedila su dva povratna dodavanja prije no što je Bulat pogodio mrežu.

Istra 1961 i dalje je posljednja na ljestvici sa 17 bodova, no sada za devetom Lokomotivom zaostaje samo dva boda uz utakmicu više, dok je Šibenik šesti sa 26 bodova.




Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.