Foto:Profimedia

ISKLJUČEN BIVŠI HAJDUKOVAC: Juventus slavio u derbiju, vrh im je sve bliže

Autor: Hina/Ivor Krapac

Juventus je proslavio veliku gostujuću pobjedu u derbiju 16. kola talijanske Serie A. Momčad iz Torina je na San Siru s 3:1 bila jača od Milana, koji je unatoč tome ostao na prvom mjestu ljestvice.

Juventus je, pak, sada sve bliže vrhu. S nova tri boda skočili su na četvrtu poziciju.

Junak pobjede ‘Crno-bijelih’ bio je Federico Chiesa koji je postigao dva pogotka, prvi za 1:0 u 18. minuti, a drugi u 62. za prednost svoje momčadi od 2:1. Oba puta asistirao mu je Dybala. U međuvremenu je Calabria u 41. minuti poravnao na 1:1. Pobjedu Juventusa potvrdio je McKennie golom za konačnih 3:1 u 76. minuti.

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić zbog zaraze koronavirusom nije konkurirao za nastup u momčadi Milana koja je ostala na 37 bodova, jednim više od drugog Intera, dok je Juventus ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto s 30 bodova i utakmicom manje od vodećeg dvojca.

Ranije u srijedu nogometaši Spezije senzacionalno su kao gosti svladali Napoli s 2:1. Napoli je protiv novaka u ligi stvarao brojne prilike te poveo golom Petagne (58′), no 10 minuta potom Spezia je dobila kazneni udarac kojega je iskoristio N’Zola (68′) za poravnanje.

Kada je u 77. minuti Spezia ostala s igračem manje jer je zbog dva žuta kartona isključen bivši stoper Hajduka Ismajli, očekivalo se kako bi Napoli mogao iskoristiti brojčanu prednost da ipak dođe do pobjede.

No, trener Spezije Italiano ekspresno je reagrao uvođenjem mladog hrvatskog stopera Martina Erlića već u 79. minuti kako bi popunio rupu u obrani nastalu izlaskom Ismajlija, da bi vrlo brzo potom i Pobega (81′) odlično pratio jedan protunapad gostiju te loptu koja se odbila od vratnice poslao u mrežu za potpuni preokret i pobjedu Spezije.




S ova tri boda Spezia je izašla iz zone ispadanja, sada je 16. s 14 bodova, dok je Napoli ostao peti s 28 bodova.

Autor:Hina/Ivor Krapac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.