Photo: Profimedia

INTER U PROBLEMIMA: Nisu uplatiti ratu za Lukakua. Kinezi se povlače, dolaze Amerikanci ili Saudijci

Autor: GIŠ

Milanski Inter, u velikim je financijskim problemima, a vlasnik kluba, kineski Suning, ima financijske probleme uzrokovane pandemijom koronavirusa, a oni su se odrazili na stanje u klubu. Suning je objavio kako će zbog krize morati ugasiti svoj kineski klub Jiangsu Suning i da se više neće natjecati.

No prema pisanju talijanskih medija, Javni investicijski fond iz Saudijske Arabije pokazao je interes za talijanskog velikana, a u klub je već stigla i prva ponuda od Fortress Investment grupe.

Il Sole 24 Ore piše kako se javljaju novi fondovi koji žele kupiti klub, ali Američka investicijska kompanija Fortress Investments jedina je poslala i ponudu za većinski udio klupskih dionica.

“Ponuda se sastoji od ulaganja, sanacije postojećih dugova, a dijelom i financiranja kluba”, otkriva spomenuti list.

Kako jedna nevolja ne dolazi sama, Corriere dello Sport piše kako je Inter zakasnio s uplatom rate za Romelua Lukakua i  sada bi mogli biti pritisnuti od strane Manchester Uniteda.

Naime, United ima pravo tražiti isplatu punog iznosa transfera ako Inter kasni s bilo kojom ratom ili isplatom bonusa. Inter je dužan Unitedu još 45 milijuna eura od 80 milijuna koliko su ga platili.

Kako Inter ovo ne može trenutno platiti ManU bi mogao posegnuti za nekim igračem, a navodno su zainteresirani za Milana Škriniara ili Lautara Martineza.




Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.