Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

I DALJE ODUŠEVLJAVAJU: Kraljice šoka srušile svjetske prvakinje

Autor: I.K.

Ponovno na okupu nakon sjajne bronce na Europskom prvenstvu pri kraju prošle godine, hrvatske rukometašice su nas ponovno oduševile!

Igračice koje su trećim mjestom na EP-u u Danskoj zaslužile nadimak ‘kraljice šoka’ su na HEP Croatia Cupu u Poreču s 24:23 slavile protiv Nizozemki, aktualnih svjetskih prvakinja.

Hrvatska je slavila bez pomoći svojeg izbornika Nenada Šoštarića koji nije s ekipom zbog bolesti. Igračice vodi Snježana Petika, legenda hrvatskog rukometa, koja je s klupe pratila vrlo napetu utakmicu.

Preokret Hrvatske donio slavlje

Nakon izjednačenog početka susreta, Nizozemska je u prvom poluvremenu izgradila vodstvo od tri gola razlike, no Hrvatska je do kraja prvog poluvremena uspjela izvesti preokret.

U drugom poluvremenu bilo je i +5 za hrvatske reprezentativke, ali Nizozemke su do kraja uspjele učiniti utakmicu zanimljivom. Ipak, Hrvatska je izdržala i slavila je pobjedu.

Svjetske prvakinje pale su i na EP-u

Hrvatska je slavila protiv ekipe koju je, podsjetimo, svladala i na EP-u u Danskoj. Ta utakmica u prvom krugu turnira donijela je 27:25 protiv svjetskih prvakinja.

Poslije pobjede nad Nizozemkama, hrvatske rukometašice će ponovno biti u akciji u petak protiv Brazila, trećeg sudionika turnira u Poreču.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.