Foto: Damir Krajac/CROPIX

‘HVALA TI NA SVEMU’! Dalić se u boli oprostio od legende, ‘bio je moj nogometni otac’

Autor: Dnevno.hr/i:K.

Hrvatska tuguje zbog smrti Ćire Blaževića, mnogi sa sportske i s javne scene šalju posljednje pozdrave i sjećaju se hrvatskog trenerskog velikana, a s posebnim emocijama, oproštaj od legende objavio je Zlatko Dalić, koji unatrag više od pet godina gradi uspješni put na klupi Vatrenih.

Nakon bronce koju je Ćiro s igračima slavio 1998. na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, Dalić je sa svojom momčadi krenuo dalje tom sjajnom stazom i došao je do nova dva svjetska odličja. Pamte se srebro u ljeto 2008. u Rusiji i bronca nedavno u Katru, a sadašnji izbornik pritom je često isticao koliki je značaj imao trener svih trenera.

Tužna vijest da hrvatska trenerska legenda više nije s nama došla je jutros, s brojnim riječima oproštaja među kojima su bile i Dalićeve, u objavi na profilu današnjeg hrvatskog izbornika na Instagramu.

“Šefe počivaj u miru”, objavio je Zlatko Dalić.

“Hvala ti na svemu”, dodao je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Zlatko Dalic (@daliczlatko)

“Izražavam najdublju sućut obitelji našeg Ćire zbog čijeg odlaska svi u nogometu dijelimo veliku bol. Ćiro je bio neponovljiv – nenadmašan motivator i govornik, u jednoj sekundi šarmantan, u drugoj goropadan. Pamtim ga kao čovjeka s velikim stilom i još većom dušom i zato smo ga svi voljeli i poštovali. Kao trener je potpisao dva izvanredna i povijesna uspjeha, jedan s reprezentacijom koju je doveo u svjetski vrh, a jedan s Dinamom kada je ta titula značila puno više od nogometa. No, gdje god je radio ostavio je veliki trag, pa tako i na mene u Varaždinu”, dodao je Dalić u reakciji koji je objavio Hrvatski nogometni savez.




“Mogu slobodno reći da je Ćiro bio moj nogometni otac, bio mi je istinska inspiracija za sve što sam postigao u trenerskoj karijeri. Na tome sam mu vječno zahvalan te su moje molitve posvećene njemu i njegovoj obitelji. Treneru svih trenera, počivao u miru Božjem!”, istaknuo je hrvatski izbornik u tužnom oproštaju.

Govoreći o Ćiri, Dalić je uvijek isticao ključnu stvar. Govorio je da je generacija koju je vodio hrvatski trener gradila temelje za sve kasnije momčadi Vatrenih, što vrijedi i za sadašnje hrvatske reprezentativne adute s terena.

Nakon što je Hrvatska svladala Marokance u utakmici za treće mjesto i time došla do brončanog odličja u Katru, jedna od Dalićevih reakcija odnosila se i na Ćirin značaj.

“Čestitam igračima, a ovu pobjedu poklanjam Ćiri Blaževiću, treneru svih trenera – šefe, ovo je za vas!”, rekao je Dalić tada, u svojim prvim riječima nakon utakmice poslije koje se slavila bronca.

U njihovoj vezi uvijek je vladalo veliko međusobno poštovanje. Zlatko Dalić cijenio je sve što je Ćiro napravio za vrijeme karijere, a Blažević se radovao svim velikim rezultatima sadašnjih Vatrenih.

Bilo je tako i nedavno nakon Katra, kada je Ćiro, iako bolestan, izašao na doček reprezentativaca u centru Zagreba, poklonivši im se za novi veliki uspjeh.

Autor:Dnevno.hr/i:K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.