Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

HULIGANSKI ISPAD U ZADRU! Sportski ponos pati, nered ispred legendarne dvorane

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nema mira u košarkaškom klubu Zadar koji traži rješenje za spas iz financijskih problema i završetak sezone bez zastoja, a u takvoj situaciji, nemirno je i s dijelom onih koji vole klub.

Dok je trajao sastanak na kojem se tražio odgovor na pitanje kako krenuti dalje, ispred legendarne dvorane Jazine došlo je do huliganskog ispada jer je dio okupljenih bacio topovski udar i dimnu bombu, a u tom ispadu, razbijeno je staklo na vratima službenih prostorija kluba.

Sve se zbivalo dok su na sastanku bili klupski predstavnici i gradski vijećnici, u potrazi za rješenjem kojeg, čini se, još uvijek nema. Zadar je, podsjetimo, pogođen situacijom u kojoj igrači ne primaju plaće i postoji opasnost odlazaka dok sezona traje, a zbog neprimanja plaća pati i stručni stožer predvođen trenerom Danijelom Jusupom.

Policija imala posla

Nakon što su izbili neredi, posla je imala policija, s manjim obračunom snaga reda s dijelom okupljenih ispred legendarne zadarske dvorane.

Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Bilo je dima ispred Jazina, dim se probio i do klupskih prostora, a nakon svega, situacija se nije raščistila što se tiče borbe za spas kluba u nastavku sezone.

Dio detalja približio je Zadarski list, između ostalog, i uz riječi klupskog direktora Davida Gunjevića.

“Predložili smo dva smjera kojim trebamo ići. U jednom scenariju klub se izvlači iz dubioza kroz tri godine, u drugom će nam za to trebati šest godina. Situacija zasigurno nije blistava. Svjesni smo paraliziranosti gradskog proračuna i bez obzira na ovaj sastanak neke stvari se ne mogu dogoditi preko noći. Pozivam sve gradske vijećnike na razum jer klub nema puno vremena”, rekao je Gunjević, dodajući da još nema ničeg konkretnog.




Komentirao je i ispad ispred dvorane.

“Nisam u potpunosti upućen što se događalo, ali osuđujem svaki oblik nasilja”, bile su riječi direktora zadarskog kluba, sportskog ponosa Zadra čija se patnja nastavlja.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.