Foto: Duje Klaric / CROPIX

HRVATSKOJ SREBRO I BRONCA NA SVJETSKOM PRVENSTVU! Nastavlja se ‘berba medalja’

Autor: Gordan Ivan Šojat

Odlične vijesti dolaze nam drugi dan za redom iz Bakua sa Svjetskog prvenstva u taekwondou za Hrvatsku, gdje smo nakon jučerašnje bronce Matee Jelić, u srijedu osvojili srebro i još jednu broncu.

Tako je Ivan Šapina u finalu poražen od Kang Sang Hyuna iz Južne Koreje u dosta tijesnom meču, no srebrna medalja je korak više od bronce iz 2019. godine za našeg borca.

Šapina je i europski prvak iz prošle godine te hrvatski olimpijac, a srebro sa Svjetskog prvenstva u Bakuu u kategoriji do 87 kilograma je sjajan rezultat za naš taekwondo.

Druga bronca




Još jednu medalju i sjajan rezultat za hrvatsku ostvarila je i mlada Bruna Duvančić, koja je osvojila broncu u katgoriji do 49 kilograma.

Duvančić je do polufinala pobijedila u tri borbe, a u polufinalu bolja od naše 18-godišnje borkinjebila je dvostruka olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja Panipak Wonghpattanakit s 2-1 u rundama.

Sa nove dvije medalje članovi Marjana došli do 109. odličja na velikim natjecanjima u 23 godine postojanja kluba.

Autor:Gordan Ivan Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.