Hrvatski klubovi čekaju ždrijeb Uefa natjecanja: Evo mogućih protivnika i termina odigravanja

Autor: N.M./Dnevno

Osim Dinama u svoj novi europski put kreću i Lokomotiva, Rijeka, Osijek i Hajduk. Lokomotiva kao što je poznato je u dramtičnoj završnici HNL-a pobjedom u Gradskom vrtu  izborila drugo mjesto i zajedno s Dinamom kreću u avanturu zvanu kvalifikacije za Ligu prvaka.

Lokomotiva će tako već 10. kolovoza saznati protiv koga će zaigrati u 3. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a među tri potencijalna suparnika na samom startu nalaze joj se vrlo jaka imena poput  Bešiktaša, Viktorije Plzen i bečkog Rapida.  No, tu će puno stvari ovisiti i o ‘slučaju Trabzonspor’ kojeg je Uefa izbacila iz Europe zbog kršenja financijskog fair-playa. Sudbina Trabzona će biti poznata ovog tjedna. Budu li Turci na kraju ipak pomilovani od strane Sportskog suda, Bešiktaš će preseliti u Europsku ligu, a potencijalni suparnik Lokosa uz Viktoriju Plzen i Rapid postat će solunski – PAOK.

Prvu europsku utakmicu u novoj sezoni Lokomotiva će odigrati 25. ili 26. kolovoza. Ovisno o ishodu istih, odnsono ukoliko zapnu već na prvoj stepenici,  natjecanje u Europi Lokomotiva će nastaviti u 3. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu. Ako prođe svoju prvu stepenicu onda bi iz 3. pretkola Lige prvaka izravnim putem išli  u grupnu fazu Europske lige.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Prelazimo na Europsku ligu gdje će Hrvatska imati tri predstavnika. Prvi će svoje suparnike saznati Hajduk i Osijek. Oni se u natjecnaje uključuju u 2. pretkolu 17. rujna. No Osijek i Hajduk protivnike će saznati na ždrijedu 31. kolovoza. Osijek i Hajduk u pretkola ulaze u dijametralno suprotnim ulogama. Splićani bi zbog koeficijenta 7.500  trebali imati status nositelja, dok se Osijek toj ulozi teško može nadati zbog koeficijenta 4.975.

Photo: Ivo Čagalj/Pixsell

Ono što nogometnu javnost najviše zanima su mogući protivnici. Tako su Hajduku mogući protivnici  sarajevski Željezničar i Olimpija iz Ljubljane.  Osječanima se na prvoj europskoj stepenici smiješe puno jači i zahtjevniji suparnici  nego što će ih imati Hajduk. Osijeku prijete Wolfsburg, Granada, beogradski Partizan….

Photo: Milan Sabić/Pixsell

Rijeka će s europskim izazovima krenuti sedam dana nakon Hajduka i Osijeka – 24 rujna. Suparnike u 3. pretkolu saznat će ždrijebom koji će biti održan 1. rujna. Rijeka također neće biti među nositeljema u trećem pretkolu jer joj je koeficijent 11.000.

Kao što je već poznato, no ipak ćemo podsjetiti sve utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka (play off izuzet) i Europsku ligu igrat će se na jednu utakmicu.




Uefini klupski ljeto i jesen 2020.

9. kolovoza: ždrijeb 1. pretkola LP

10. kolovoza: ždrijeb 2. pretkola LP i 1. pretkola EL




18./19. kolovoza: 1. pretkolo LP

25./26. kolovoza: 2. pretkolo LP

27. kolovoza: 1. pretkolo EL

31. kolovoza: ždrijeb 3. pretkola LP i 2. pretkola EL

1. rujna: ždrijeb 4. pretkola LP i 3. pretkola EL

15./16. rujna: 3. pretkolo LP

17. rujna: 2. pretkolo EL

18. rujna: ždrijeb 4. pretkola EL

22./23., 29./30. rujna: 4. pretkolo LP

24. rujna: 3. pretkolo EL

1. listopada: 4. pretkolo EL

grupna faza LP: 20./21.10., 27./28.10., 3./4.11., 24./25.11., 1./2.12., 8./9.12.

grupna faza EL: 22.10., 29.10., 5.11., 26.11., 3.12., 10.12.

Dinamo navija za Barcu i Juve u Ligi prvaka: U Zagreb možda stigne i Crvena Zvezda!

Autor:N.M./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.