HRVATSKE ODBOJKAŠICE UOČI EUROPSKOG PRVENSTVA: ‘Idemo utakmicu po utakmicu’

Autor: Mario Lacković

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija stigla je u Budimpeštu gdje već od petka, 23. kolovoza počinje Europsko prvenstvo. Naše odbojkašice danas su odigrale svoj prvi trening u Mađarskoj i time se počele pripremati za svoj prvi meč s Azerbajdžanom. Trener Daniele Santarelli ususret prvenstvu osvrnuo se na sami početak suradnje s novim timom te otkrio s čime su se najviše borili.

“U početku smo krenuli sa malim poteškoćama, no praksom i vježbom djevojke i cijeli tim se znatno poboljšao i jako sam sretan sa rezultatom prvoga dijela ljeta. Igrom na Zlatnoj ligi uspjeli smo ostvariti vrlo visoke i iznimno dobre rezultate i to iskustvo bilo je neophodno za cijeli tim. Prvi meč koji nas očekuje na Europskom prvenstvu u Budimpešti je protiv Azerbajdžanki koji zasigurno neće biti lagan jer je ekipa dosta jaka i moramo pokazati našu najbolju igru što i nije loše jer ako odigramo prvu tešku utakmicu osjetit ćemo jačinu i nivo ovog natjecanja što je bitno za kasnije utakmice. Iako će svaki meč biti težak, nadamo se našoj najboljoj igri i rezultatu.

Reprezentativka Hrvatske Beta Dumančić spremno čeka prvu utakmicu na turniru.

“Zadovoljne smo sa pokazanim na prijateljskim utakmicama, no uvidjele smo da postoje još neke stvari koje možemo unaprijediti na čemu smo i radile ovih zadnjih par dana u Turskoj kako bismo se što bolje uspjele pripremiti za Azerbajdžan. Proučavale smo njihovu igru, imamo taktiku i znamo kako se trebamo postaviti prema njima te smo spremne pokazati što smo radile cijelo ljeto.”

Kapetanica reprezentacije Samanta Fabris puna samopouzdanja čeka turnir.




“Nakon pozitivnog turnira u Turskoj pokazale da možemo igrati sa Srbijom i Turskom što nam je diglo samopouzdanje prije samog Europskog prvenstva. Odličan pripremni turnir uoči Europskog prvenstva gdje smo uvidjeli na kojima segemntima igre moramo dodatno poraditi. U petak nas očekuje prva utakmica protiv Azerbajdžana koji su uz Nizozemsku najjači u grupi. Mlada smo grupa i moramo se koncentrirati na nas i našu igru i pokazati sve na čemu smo radili ovo ljeto. Cilj nam je kvalificirati se u Ankaru. Atmosfera je odlična i jedva čekamo da krenu utakmice.”

 




Hrvatska se nalazi u skupini C zajedno sa Azerbajdžanom protiv kojega igramo u petak, 23.kolovoza u 15 sati, zatim s Estonijom protiv koje igramo 24., Nizozemskom 26., Rumunjskom s kojom igramo 27. i Mađarskom s kojim igramo 28.kolovoza. Četiri prvoplasirane momčadi izborit će osminu finala.

Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.