HRVATSKA JE U FINALU EUROPSKOG PRVENSTVA! Izbacili favorizirani Portugal, u finalu protiv Španjolske?

Autor: JoHo

Protivnik Hrvatske je Portugal, jedna od najjačih futsal reprezentacija svijeta.

Na Svjetskim prvenstvima ima jednu broncu i jedno četvrto mjesto. Aktualni su prvaci Europe, imaju jedno srebro, dva četvrta mjesta. Sporting iz Lisabona je osvajač Lige prvaka u sezoni 2018./19.

-To je svjetska sila. Jako puno ulažu u futsal, Portugalci ‘melju’, oni i u izravnim sudarima sa Španjolskom imaju pozitivan skor, no mi se nećemo predati. Hrabro ćemo ući u dvoboj. Jednom se u životu igra polufinale, sve ćemo pokušati učiniti da napravimo senzaciju.

Za Hrvatsku na Euru igraju: Nikola Čizmić, Josip Jurlina, Jakov Hrstić, Vicko Radić, Toni Rendić, Božo Sučić, (svi Split), Filip Radaj (Crnica), Dominik Cvišić i Mateo Mužar (Futsal Dinamo), Fran Vukelić i Antonijo Papac (Uspinjača Gimka), Duje Dragun (Aurelia), Jakov Mudronja (Heroji 2007), Filip Petrušić (Osijek Kleme)

Prvih pet minuta obilježila je isprekidana igra s mnoštvom prekida. Protivnici si opipavaju puls. Portugalci djeluju tehnički potkovaniji, visokim presingom prisiljavaju naše momke na pogreške. Osjeti se nervoza jer svjesni su svi, ulog je velik – finale prve europske futsal smotre za U-19 kategoriju.




U 6. minuti ludnica ispred gola Hrvatske, autogol spašava golman koji loptu odbijenu od obrambenog igrača prisebnom reakcijom sklanja s gol crte. Portugal igra, Hrvatska se brani. U 13. minuti ponovno nevjerojatna reakcija golmana. Poslije odigravanja petom portugalski igrač s tri metra ima prazan gol ali golman se s prve stative opruža koliko je dug i širok. Ostaje 0-0.

Najbolju priliku Hrvatska je imala minutu prije kraja poluvremena kada udarac špicom Josipa Jurlina odlazi malo pokraj gola.




Portugal je na samom početku druge dionice igre promašio izglednu prilku. Rui Moreira pucao je preko gola. Nakon kardinalne pogreške Jurlina u 6. minuti, Čižmić Portugalcima skida nemoguće.

U 10. je minuti golman Portugala uhvatio loptu u ruku i brzo povukao jednu kontru iz koje je za 1-0 zabio kapetan Portugala Celio.

U 13. minuti još jedna sto postotna prilika za Portugal nakon dar – mara kojeg radi Celio. Srećom lopta je otišla pokraj gola, no Hrvatska ne uspijeva zaprijetiti vratima Portugalaca. Tempo kojim su igrali Pirinejci za naše je mladiće jednostavno bio neuhvatljiv.

Tri minute umalo izjednačenje nakon minijature Mudronje ali golman Portugala je dobro postavio nogu, lopta je u korneru.

Hrvatska je pokušala postići gol s golmanom igračem ali bezuspješno. Portugalci su blokirali sve prilaze svome golu. A ONDA DVIJE SEKUNDE PRIJE KRAJA GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!

Jurlin s broijem 10 vodi Hrvatsku u produžetke!!!

Na  početku nastavka Jurlin je ponovno napravio sjajan lažnjak i opalio prema golu, a odbijanac umalo završava u mreži Portugalaca. Hrvatska je nabrijana nakon postignutog izjednačujućeg pogotka. Ovakav otpor Portugalcima na prvenstvu nitko nije pružio.

Ipak minutu prije kraja prvog produžetka Portugl hvata Hrvatsku obranu na spavanju. Gustavo Rodrigues ubacuje iz auta za Chuvu, koji podmeće nogu i ubacuje loptu u mrežu. Liverpool – Barcelona deja vu, Portugal vodi 2-1.

Hrvatska ponovno pokušava s golmanom igračem i 1,30 min prije kraja susreta Jurlin dodaje Vukeliću koji iz mrtvog kuta pogađa rašlje za 2-2!!!!!!!

Pobjednika će odlučiti udarci sa 6 metara.

Snažan udarac iznad glave i 1-0 za Portugal.

Isti takav udarac Mudronje 1 -1.

Celio za 2 -1.

Dominik Cvisić za 2 -2.

Bernardo Paso ne pogađa!!!! Čizmić brani!

JURLINA GOOOOOOLLLL 3-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Finale protiv Španjolske ili Poljske na rasporedu je u subotu u 19 sati.

 

 

 

Autor:JoHo
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.