HRVATSKA U – 19 REPREZENTACIJA PLASIRALA SE U ‘ELITNU RUNDU’: Nije svaki poraz za zlo

Autor: Dnevno.hr

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina poražena je od Gruzije s 2-0 (2-0) u posljednjem dvoboju u kvalifikacijskoj skupini 13 za Europsko prvenstvo 2020. odigranom u utorak u Gyoru, ali je kao drugoplasirana izborila plasman u Elitnu rundu natjecanja.

Pogotke za Gruziju postigli su Guliašvili u 8. minuti i Davitašvili iz kaznenog udarca u 23. minuti. Konačna statistika je pokazala čak 21 udarac izabranika Josipa Šimunića, od čega šest unutar okvira vrata, dok su Gruzijci iz sedam udarca, od čega dva unutar okvira, postigli dva pogotka.

Dvoboj Gruzije i Hrvatske nije imao rezultatski značaj, jer su obje reprezentacije pobjedama nad Kazahstanom i Mađarskom osigurale mjesto u nastavku kvalifikacija za finalni turnir, kojem će u srpnju 2020. domaćin biti Sjeverna Irska.

Gruzija je zahvaljujući pobjedi 2-0 osvojila prvo mjesto s devet bodova, dok je Hrvatska druga sa šest. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od 13 kvalifikacijskih skupina te najbolja od svih trećeplasiranih plasirat će se u drugi kvalifikacijski krug (Elitna runda), u kojem je već izjednačio Portugal. Tih 28 reprezentacija bit će raspodijeljeno u sedam skupina po četiri, a pobjednici skupina će izboriti plasman na završni turnir uz domaćina, reprezentaciju Sjeverne Irske, prenose Spotske novosti.

Ždrijeb skupina Elitne runde bit će održan 3. prosinca.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.