Screenshot: Instagram/Hrvatski rukometni savez (hrs_insta)

HRVATSKA OTIŠLA NA EURO: Ključni igrač se oporavlja, ali izbio novi problem

Autor: I.K.

Dva dana prije utakmice s Francuskom, u četvrtak s početkom u 20:30 sati, hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo u kojem će u svojoj skupini prvog kruga igrati u Szegedu. Uz Francuze, protivnici u prvom dijelu natjecanja bit će i Srbi i Ukrajinci, a Hrvatska je na put u Mađarsku otišla nekompletna.

Problem i dalje predstavlja zdravstveno stanje Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, dvojice velikih aduta u potrazi za dobrim vijestima na Euru. Kako sada stoje stvari, ni Duvnjak ni Cindrić neće biti na raspolaganju za Francuze, iako nada u preokret još uvijek postoji, a danas je stigla vijest da više nisu u istoj poziciji.

Podsjetimo, i Duvnjak i Cindrić imali su pozitivne nalaze na koronavirus, zbog čega nisu bili s reprezentativnim suigračima, već su vrijeme provodili u karanteni. Kako je danas objavio Hrvatski rukometni savez, u Duvnjakovom slučaju stigla je bolja vijest. Nalaz nakon novog obavljenog testa na koronavirus pokazao je da je negativan, no stigao je dodatni problem.

Muči ga bol

HRS je na svojoj stranici otkrio da Duvnjaka zbog prisilne stanke uslijed koronavirusa sada muči bol u leđima, zbog čega nije krenuo na put s ostatkom momčadi.

U Cindrićevom slučaju, problem je i dalje koronavirus, s pozitivnim nalazom i nakon novog testiranja. Zbog toga, ostat će u izolaciji u Osijeku.

Završni popis

Duvnjak i Cindrić su, dakako, na završnom popisu za nastup na EP-u, njih dvojicu će se čekati, a evo kako izgleda cjelokupni odabir s 19 igrača:

Ivan Pešić (TVB 1898 Stuttgart), Mate Šunjić (US Ivry Handball), Matej Mandić (RK PPD Zagreb), David Mandrić (RK PPD Zagreb), Lovro Mihić (Orlen Wisla Plock), Ivan Čupić (RK PPD Zagreb), Filip Glavaš (HC Trimo Trebnje), Marin Šipić (RK PPD Zagreb), Leon Šušnja (Orlen Wisla Plock), Šime Ivić (SC DHfK Leipzig), Ivan Martinović (TSV Hannover-Burgdorf), Luka Cindrić (Barcelona), Domagoj Duvnjak (THW Kiel), Marko Mamić (SC DHfK Leipzig), Zvonimir Srna (RK PPD Zagreb), Halil Jaganjac (RK Nexe), Ante Gadža (HC Vardar 1961), Nikola Grahovac (RK PPD Zagreb), Tin Lučin (Orlen Wisla Plock).




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.