Foto: Darko Tomas/CROPIX

HRVATSKA NADA ZAGRIJALA SE ZA KLJUČNU UTRKU: Zrinka popravila plasman, a onda dobila posebnu čestitku!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatski skijaši i skijašice su pred svojim ključnim utrkama na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Francuskoj, u Courchevelu i Meribelu, a prije ulaska u vikend koji donosi slalome, Zrinka Ljutić ostvarila je dobar plasman, 17. mjesto u veleslalomskom nastupu u kojem je bila u akciji danas.

U veleslalomskoj utrci, 19-godišnja Zagrepčanka, najveća nada hrvatskog skijanja, na kraju je bila na 17. mjestu, popravivši plasman koji je imala nakon prve vožnje. Nakon prvog dijela svojeg današnjeg nastupa bila je na 24. poziciji.

Ljutić se, tako, dobrim nastupom zagrijala za slalomsku utrku koja je na rasporedu u subotu. Tada će se nadati još boljim vijestima, možda i borbi za medalju, a slična visoka očekivanja ima i Leona Popović, druga hrvatska predstavnica u slalomu koji uskoro dolazi.

Legendarna Amerikanka na vrhu

Zlatno odličje u veleslalomu osvojila je Mikaela Shiffrin. Legendarna američka skijašica je do naslova svjetske prvakinje došla ispred drugoplasirane Federice Brignone i trećeplasirane Norvežanke Ragnhild Mowinckel.

Andreas Pranter/Guliver Image

Domaći su se nadali uspjehu svoje glavne uzdanice, bivše dvostruke veleslalomske svjetske prvakinje Tesse Worley, ali 33-godišnja Francuskinja ostala je razočarana pogreškom i ispadanjem u drugoj vožnji.

Worley je na kraju prve vožnje bila druga i nadala se odličju, ali drugi dio utrke joj je sve pokvario.

Ljutić je nakon svoje druge vožnje bila zadovoljna nastupom, sveukupno s 2.27 sekundi zaostatka za pobjednicom Shiffrin.




“Malo sam probila led na SP-u, slalom je druga priča, za mene trenutno nešto drugo, veselim mu se”, donio je HRT reakciju 19-godišnje Zagrepčanke.

Zrinka je dodala da je dobila i posebnu čestitku, u razgovoru s poznatom Slovenkom Tinom Maze.

“Tina mi je čestitala i rekla da je bila dosta dobra druga vožnja. Napravile smo intervju za Eurosport. Ma mislim da je jako draga zapravo, nije bila dobra uopće”, našalila se mlada Zagrepčanka govoreći o velikoj slovenskoj skijašici.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.