Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HRVATSKA LEGENDA JEDVA PREŽIVJELA BITKU S KORONOM! ‘Izgubio sam 16 kilograma, a 46 dana bio sam na kisiku!’

Autor: F.F

Najbolji hrvatski automobilist Niko Pulić nakon dva mjeseca izašao je iz bolnice. Pulić je prebolio teški oblik korone, koji mu je gotovo oduzeo život, a sada je pušten na kućni oporavak.

U bolnici je proveo 51 dan, a čak 46 dana proveo je na kisiku. U bolnici je izgubio 16 kilograma, a zbog oštećenja pluća čeka ga dug oporavak.

Žarko je želio nastupiti na WRC-u, točnije Croatia Rallyju, no ono najvažnije je da se oporavlja od ove teške bolesti.

40 godina karijere

“Hvala svim liječnicima i osoblju iz dubrovačke bolnice. Borili su se za mene, kao i druge pacijente, do samog kraja i nema riječi s kojima bi se mogao odužiti”, poručio je Pulić za Dubrovački vjesnik. 


Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

“Htio sam se pripremiti da obilježim 40 godina karijere, još kada me 1981. pokojni Dubravko Čikor zaustavio u mome fići. U srpnju ’81 osvojio sam svoji prvi pehar, htio sam s pravim automobilom imati dostojan oproštaj, na WRC-u, najvećem spektaklu u Hrvatskoj. Na kraju sam uspio usmjeriti emocije prema zdravlju jer ono je najvažnije”, otkrio je.

Bilo je jako dramatično.

“Već 12-13 dana sam na najvećem stroju za maksimalni protok kisika, kapaciteta 94 litre. Kisik u krvi (zasićenost, odnosno parcijalni tlakovi kisika u krvi, nap. a.) su mi pali između 31 i 34 pa smo s nekim vodenim parama uspjeli dići na 72 do 75. Ova prekrasna ekipa liječnika i medicinskog osoblja uspjela je u četiri dana stabilizirati kisik oko 88 do 92, jer lijevo plućno krilo još se nije pomaklo s mjesta, uhvaćeno je 85 posto (skoro je cijelo zatvoreno, bez funkcije, nap. a.), a desno je nešto manje zatvoreno, oko 82 posto je bilo uhvaćeno i čeka čišćenje tog vraga kojeg smo ubili u plućima, da počnu funkcionirati i raditi ono za što ih Bog stvorio”, pričao je za 24sata.




 

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.