HRVATSKA JE I TRENERSKA VELESILA: Ivan Leko potpisao dvogodišnji ugovor u Belgiji

Autor: J.V.H.

Ivan Leko ima novi angažman. Nakon što je napustio Al Ain i bio bez kluba, stavio je potpis na dvogodišnji ugovor s Antwerpom, prenosi RTL.

Nije se dugo čekalo na službenu potvrdu. Ivan Leko novi je trener Antwerpa, potvrda je stigla isti dan kada su ga Belgijci i proglasili prvim kandidatom za klupu. Leko je stavio potpis na dvogodišnji ugovor, a na klupi mijenja iskusnog stručnjaka Laszla Bolonija s kojim nije produžena suradnja.

Antwerp je potvrdio dogovor i najavio predstavljanje novog trenera za sljedeći tjedan kada će biti potvrđen i njegov stručni stožer. Leko je kao trener vodio Leuven, St. Truiden i Club Brugge u Belgiji te je radio u Al Ainu gdje se nije dugo zadržao.

Royal Antwerp trenutno je na izvrsnoj četvrtoj poziciji međutim u posljednje tri utakmice uzeli su tek 2 boda od mogućih 9, što ih je usporilo u utrci s Gentom i Charloiem za drugu poziciju na tablici koja vodi u Europu. Club Brugge uvjerljivo je prvi. “Vlasnici kluba su mi još 21. prosinca obznanili da ćemo se razići, ali tek sam se se prije nekoliko dana vratio obitelji u Belgiju, jer sam morao riješiti neke stvari u Emiratima.

Mogu vam reći da nisam nimalo ljut ni ogorčen, tek sam na neki način žalostan što u Al-Ainu nisu bili spremni istrpjeti viziju koju sam pokušao provesti na terenu”, rekao je za Sportske novosti Ivan Leko nakon raskida ugovora s bivšim klubom Zlatka Dalića.

“Kada sam prihvatio poziv Al-Aina znao sam otprilike gdje idem i bio dobro svjestan da moram umnogome korigirati svoj način rada, jer da tu nisu igrači kakve sam imao u Club Bruggeu. Međutim, ne može se trener – barem ja to ne mogu – potpuno odmaknuti od svoje ideje nogometa, a i taj moj iznimno ublaženi program rada bio je vrlo žestok za njihove prilike. Žao mi je zato što je momčad sve više prihvaćala moje zahtjeve i siguran sam da bi se vrlo brzo plodovi tog rada vidjeli na utakmicama. Vidjeli su se već i sada, jer smo u posljednjih sedam utakmica izgledali dobro. Fujairah smo na gostovanju dobili sa 7:1, što je najveća gostujuća pobjeda u povijesti Al-Aina, igrali smo sve bolje i uz određene korekcije u momčadi do kraja sezone uvjeren sam da bismo dohvatili prvo mjesto”, rekao je Leko koji je jedan od najperspektivnijih hrvatskih trenera.

Ivan Leko sjeo je na klupu Bruggea u lipnju 2017. godine. Iste sezone odveo je klub, u kojem je proveo i dobar dio igračke karijere, do naslova prvaka, a u svojoj posljednjoj sezoni s vodećim klubom Belgije ostao na dva boda minusa iza Genka. Pokraj Dalića, Bišćana, Bjelice, Tudora i Leke Hrvatska se ne treba bojati za kvalitetu unutar trenerskog bazena. Među svima njima nadamo se, postoji trener koji će ponoviti uspjeh Miroslava Ćire Blaževića i aktualnog izbornika reprezentacije na svjetskoj sceni.




SRETAN ROĐENDAN SUPER MARIO! Heroj iz Rusije danas slavi 34. rođendan




Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.