Screenshot: Instagram/Barbara Matić

HRVATICA NOMINIRANA ZA NAJBOLJU NA SVIJETU! ‘Bila bi velika stvar da to osvojim’

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

U 2022. godini Hrvatska je imala lijepe uspjehe na raznim sportskim terenima, a među njima je i dvostruka svjetska prvakinja 28-godišnja Judašica Barbara Matić iz splitskog JK Pujanke.

Barbara je nominirana od strane Međunarodna džudo federacija (IJF), koji su u četvrtak objavili nominacije za najbolje džudašice i džudašice svijeta za 2022. godinu,

“Iznimno sam zadovoljna kako je završila 2022. godina, ovo je zaista poput šlaga na torti. Biti proglašena odnosno ući u završni krug s pet najboljih judašica na svijetu stvarno je velika stvar. Presretna, prezadovoljna i ponosna sam na tu nominaciju. Bila bi velika stvar da to osvojim, ali ja sam već s trenutnom situacijom iznimno zadovoljna. Iskoristila bi priliku te se zahvalila svim navijačima na velikoj podršci i nadam se da će me podržati i ovaj put”, izjavila je Matić s priprema u Austriji.

Glasujte za Barbaru

Glasovanje na web stranici IJF-a započelo je u četvrtak i traje do kraja siječnja, a glasati može OVDJE.

Uz Barbaru Matić, nominirana je i  21-godišnja Zagrepčanka Lara Cvjetko u kategoriji ‘Zvijezda u usponu’, a finale Barbare i Lare sa SP-a u Taškentu u kategoriji nominirano je za “Najbolji trenutak u 2022. godini“.  U kategoriji „Trenersko postignuće“ (Coaching Achievement of the Year 2022) nominirani su Vladimir Preradović i Dragan Crnov.

Pobjednici će biti objavljeni 5. veljače tijekom Grand Slama u Parizu 2023. godine.




 

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.