Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

HRVAT RASTURIO U BEOGRADU: Slavio je usred Srbije, jaki susjedi nisu mogli ništa

Autor: I.K.

Hrvatski reprezentativni golman Marko Bijač ostavio je za sobom sjajni nastup u momčadi talijanskog Pro Recca na završnom turniru vaterpolske Lige prvaka odigranom u Beogradu. Bijač je blistao u finalu u kojem je talijanski klub s 9:6 slavio protiv mađarskog Ferencvaroša, ugradivši u taj uspjeh svoj veliki udio na golu.

Hrvatski reprezentativac imao je 13 obrana iz 19 protivničkih udaraca, za odličnu efikasnost od 68 posto. Svojom predstavom u finalu pomogao je Pro Reccu u dolasku do nove europske titule, već devete u klupskoj povijesti.

Talijanski klub time se učvrstio na vrhu ljestvice kao rekorder po broju europskih naslova.

Sretan zbog velikog uspjeha

Nedugo nakon finala, hrvatski reprezentativni golman opisao je svoje dojmove razgovarajući za Večernji list.

Bijač je istaknuo da finale nije bilo lako, a nakon dolaska do trofeja, u Beogradu je bilo i vremena za slavlje. Otkrio je da se momčad proveselila na klupskoj večeri na kojoj su se oslobodili uvjeta u tzv. ‘balonu’ u kojem se odvijao završni turnir, s puno opreza kako ne bi došlo do širenja koronavirusa.

Već gleda dalje

Nakon dolaska do trofeja, Bijač je u razgovoru za Večernji dodao da se okreće novim klupskim i reprezentativnim izazovima. Klupski će se dogoditi u momčadi grčkog Olympiakosa, za koju će braniti od sljedeće sezone, a s reprezentacijom se nada što boljem rezultatu na ovoljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatski golman će se nakon kraćeg odmora vrlo skoro pridružiti momčadi koju vodi izbornik Ivica Tucak, s početkom priprema za nastup na tokijskim OI.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.