HRGOVIĆEV TAKMAC I PIJETRAJEV MILJENIK POBJEĐUJE: Milun u osmini finala Svjetskog prvenstva u Ekaterinburgu

Autor: Ovaha7

Hrvatski superteškaš Marko Milun upisao je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, čime je ujedno izborio plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Ekaterinburgu u superteškoj kategoriji (preko 91 kilograma). On je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv viceprvaka Afrike Kimbembi Tshikeve iz Konga. Sva petorica sudaca dala su prednost hrvatskom super teškašu (30-25, 30-26, 30-26, 30-26, 30-25) nakon tri odrađene runde.

Od prve sekunde boksač iz Dicma je zagospodario centrom ringa i nametnuo se kao favorit. Često je bacao lijevu ruku, često je i pogađao, a Kimbembiju se brojalo već nakon 45 sekundi nakon jednog lijevog krošea koji je čisto odsjeo na bradu. No, čvrsti i stameniti Afrikanac je uspio nastaviti bez većih problema.  U nastavku meča Kimbembi se okretao, i zatvara te je dobio i javnu opomenu. Naš prvak otvoreno je nastavio do samog kraja i zasluženo bez izgubljene runde odnio pobjedu. Milun je ostao jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, svih pet ostalih naših boksača ispalo je u 1. kolu, a sljedeći nastup imat će već danas protiv Amerikanaca Richard Torreza, inače brončanog s Pan-Američkih igara.

Budući da bi Marko Milun na londonskoj “raspodjeli” olimpijskih viza za Tokio mogao izboriti normu, otklonio bi Hrgoviću priliku i da pokuša izboriti nastup u Tokiju. Mogućnost da Milun ide na prve, a Hrgović na druge olimpijske kvalifikacije sadrži u sebi i potencijalno neprihvatljiv epilog za Hrgovića.

Filip Hrgović je temeljem osvojene bronce u Rio de Janeiru 2016. godine na listi olimpijskih top kandidata HOO-a i takav status zajamčen mu je sve do kraja svibnja 2020. godine, dok ne prođe posljednja mogućnost kvalificiranja na OI u Tokiju. Glavni tajnik HOO-a Josip Čop istaknuo je da HOO ne podržava prijedlog prema kojem bi se dvojica naših teškaša trebala međusobno boriti za status kandidata na olimpijskim kvalifikacijama.

Autor:Ovaha7
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.