HRGOVIĆ ĆE BITI SRETAN: WBA i WBO podržavaju nastupe boksača na Olimpijskim igrama

Autor: J.V.H.

Potpuno suprotno stavu WBC organizacije, WBA i WBO su stale na stranu boksača koji žele nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prethodno je WBC najavio da će svaki profesionalni boksač pod njihovom ingerencijom koji nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju, dobiti zabranu nastpupa pod WBC-om na dvije godine. Federacija sa sjedištem u Mexico Cityju nacionalnim boksačkim savezima poslala je i pismo istog sadržaja.

Kad je postalo izvjesno da će AIBA izgubiti organizaciju olimpijskog turnira u boksu u Tokiju, za organizaciju je bio zainteresiran WBA. Na kraju je Međunarodni olimpijski odbor odlučio sam organizirati turnir.

Predsjednik WBA-a Gilberto Jesus Mendoza pismom je poželio sreću onima koji planiraju nastup u Tokiju ove godine.

„U ime velike obitelji World Boxing Associationa, prve boksačke krovne organizacije, želim izraziti punu podršku svim profesionalnim boksačima u Meksiku koji žele nastupiti na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre.”

Poziciju World Boxing Associationa podržava i World Boxing Organization koji također neće blokirati nastup svojim prvacima i boksačima kako na kvalifikacijskim turnirima tako i na samim Igrama.

Dodatna je to voda na mlin najboljeg hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića na kojega se čak ne odnosi ni zabrana WBC-a obzirom na profesionalni broj mečeva koji je odboksao.




Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.