HOO I HBS: Hrgović i Milun trebali bi se međusobno boriti za status kandidata u olimpijskim kvalifikacijama

Autor:

Tročlano izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza (HBS), koje su činili predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i čelnik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković, u ponedjeljak je bilo na primanju u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na kojemu su tema bila predstojeće olimpijske kvalifikacije.

Nakon razgovora s glavnim tajnikom HOO-a Josipom Čopom i njegovim pomoćnikom za Olimpijski program Damirom Šegotom te direktorom HOO-ovih razvojnih programa Nevenom Šavorom zaključeno je da HBS mora odlučiti o kandidatu za europske kvalifikacije u ožujku 2020. u Londonu i završne svjetske u svibnju 2020. u Parizu. O tome bi Savez trebao izvijestiti i boksačkog profesionalca Filipa Hrgovića,koji je u pismu HBS-u i HOO-u izrazio želju za nastupom na svjetskim kvalifikacijama u svibnju 2020. godine.

Budući da bi na londonskoj kontinentalnoj “raspodjeli” olimpijskih viza za Tokio drugi potencijalni hrvatski olimpijac, superteškaš Marko Milun, mogao izboriti normu, otklonio bi Hrgoviću priliku i da pokuša izboriti nastup u Tokiju. Dakle, mogućnost da Milun ide na prve, a Hrgović na druge olimpijske kvalifikacije ima i potencijalno neprihvatljiv epilog za Hrgovića.

Filip Hrgović je na temelju osvojene bronce u Rio de Janeiru 2016. godine na listi olimpijskih top-kandidata HOO-a i takav status zajamčen mu je sve do kraja svibnja 2020. godine, dok ne prođe posljednja mogućnost kvalificiranja na OI u Tokiju. Glavni tajnik HOO-a Josip Čop istaknuo je da HOO ne podržava prijedlog prema kojem bi se dvojica naših teškaša trebala međusobno boriti za status kandidata u olimpijskim kvalifikacijama.

Predstavnici HBS-a obećali su usuglasiti stavove s izbornikom Leonardom Pijetrajem nakon njegova povratka sa Svjetskog prvenstva koje se upravo održava u Rusiji.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.