HNK Šibenik/Facebook

HNK ŠIBENIK PRODAN: Cifra za koju je prodan je nevjerojatna!

Autor: Edwin Nicky Džemidžić

Gradsko vijeće Grada Šibenika omjerom glasova 14 za i 8 suzdržanih, prihvatilo je ponudu Paramount grupe za prodaju Hrvatskoga nogometnog kluba Šibenik.

Iako je oporba imala prigovor, nitko nije glasao protiv te je gotovo 95 posto dionica kluba prodano za 13,5 tisuća eura što iznosi oko 101 tisuću kuna.

HNK Šibenik/Facebook

Grad Šibenik novim vlasnicima kluba daje na korištenje sportske terene na Šubićevcu i u Crnici na 23 godine.

„Infrastruktura je za početak zadovoljavajuća. Nedostatke ćemo odmah rješavati u nadolazećem razdobolju“, kažu iz grupe.

HNK Šibenik/Facebook

Kupac dionica obvezao  se da tijekom 23 godine neće mijenjati tradicionalno ime kluba, a mora osigurati i to da klub neće idućih pet godina ispasti u treću ligu. Također, treba dostaviti i bankovno jamstvo od tri milijuna kuna kojim se jamči financijska stabilnost kluba u idućih pet godina.

Iza Pramount Grupe stoji Punkaj Gupta, Indijac koji je studirao i diplomirao ekonomiju u Londonu, a bio je i savjetnik UN-a. Njegova se kompanija inače  bavi istraživanjem i vađenjem nafte na afričkoj obali.

HNK Šibenik/Facebook

„U malo više od godine dana posao s naftom postao je biznis od milijardu dolara, a nakon dvije godine već je vrijedio dvije i pol milijarde dolara“, kaže novi vlasnik Šibenika.




Što se tiče postojećeg stručnog kadra u klubu, Indijci ističu da će svi koji žele  imati priliku ostati raditi, a vremenom će oni nadograđivati klub u segmentima gdje to bude potrebno.

Autor:Edwin Nicky Džemidžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.