Foto: Goran Sebelic/CROPIX

HAJDUKU SUCI I VAR NE MOGU BITI OPRAVDANJE! Razlog je puno teži, nije trebao igrati posebno da ih ‘rasturi’

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hajduk se slomio, pao je u Puli protiv Istre, neugodno zvuči 0-3 poraz, a još neugodnije činjenice da mu je Dinamo u ovom kolu pobjegao za još tri boda. Pa je prednost Dinama na vrhu iza drugoplasiranog Hajduka čak sedma bodova. Istini za volju, Hajdukove šampionske ambicije rasplinule su se poput mjehura od sapunice.

Strijelci za Istru su bili Erceg u 29. i 67. minuti te Galilea u 53.

O dvoboju Istre i Hajduka u Puli pričati će se još danima. Zbog suca, VAR tehnologije, potencijalne nepravde. Naime, kod 1-0 vodstvo Istre Hajduku su poništena čak dva pogotka (Melnjak i Borevković). I to u samo nekoliko minuta. I to nakon stoljetnih VAR konzultacija, sve skupa izgledalo je i smiješno i žalosno. A pravu istinu teško otkrivaju i televizijske snimke, kao i postavljene linije zaleđa…

Možda su to bili trenuci koji su determinirali utakmicu. Opet, Hajduk je pokazao brojne slabosti, napose u obrani. Koja je u najvećem dijelu utakmice izgledala – amaterski.

Hajdukov ”krvnik” u ovoj utakmici bio je Ante Erceg, momak koji je nekad dobro igrao u Hajduku. Čak bio i nositelj prestižnog “Hajdučkog srca”, nagrade koja se dodjeljuje najborbenijem igraču splitskog kluba u sezoni. On je svoj bivšem klubu uvalio dva pogotka, ostavljajući navijačima na razmišljanje što je struka kluba nekad radila i zašto je pustila takvog igrača.

Foto: Goran Sebelic/CROPIX

A nije Ante Erceg po ničemu bio poseban u ovoj utakmici. Hajdukov zadnji red djelovao je toliko neuvjerljivo, jalovo i neusredotočeno, da su nogometaši Istre samo koristili ponuđene im poklone.

Kada je Hajduka primila “panika”, a to je bilo nakon drugog gola Istre – igre više nije bilo. Hajduk je igrao relativno dobro do vodstva Istre, i kasnije je bio dominantan, nepriznati pogoci očito su demoralizirali igrače. Kako je Hajduku nužno trebala pobjeda preuzeo se i veliki rizik i završilo je tako kako je završilo.




Opet, da su suci i griješili to ne može opravdati zaista slabe partije kod mnogih Hajdukovih igrača iz startne postave. Momčad koja ima ambiciju postali prvakom mora imati kvalitativno ujednačeniju prvu postavu. Lanac je jak koliko je snažna najslabija karika. I u tome leži Hajdukov problem.

Za kraj, opet ćemo sljedećih dana imati raspravi o suđenju i korištenju VAR tehnologije kod nas. Sve to traje bezgranično dugo, uvijek ima nesretnih i nezadovoljnih, a i pitanje opće pravde gubi smisao.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.