Foto: Milan Sabic/PIXSELL

HAJDUKU SAD I EUROPA NIJE DALEKO! Igra Hajduka još je daleko od želja navijača, a prvi uvijek strada trener

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hajduk je u Varaždinu slavio, protiv davljenika Varaždina. Pogodak odluke zbio se nekoliko minuta prije kraja utakmice, postigao je ga Livaja iz jedanaesterca. Hajduk je pobjedu zaslužio, iako nije sjajnio. Uostalom, najbolji igrač utakmice bio je vratar Varaždina, Horkaš.

Hajduk je ovom pobjedom produžio nadu u europski plasman, grčevito trči za Rijekom, dočim Varaždi bije tešku bitku za opstanak u ligi.
Hajduk je krenuo žestoko, sijecalo je pred vratima Varaždina sa svih strana, a Horkaš je zaista blistao, ukazao po tko zna koji put na svoju veliku nadarenost. Kotač zamašnjak ovoga Hajduka jest Marko Livaja. I ovom partijom dokazao je da je istinsko pojačanje za limitiranu momčad splitskog kluba.

Varaždin se primjereno borio, no rijetki su bili njegovi napadački izleti. I kada smo svi mislili da u utakmici neće biti ni pobjednika ni golova – dogodio se inkriminirani događaj. Vratar Horkaš i Biuk iz Hajduka startali su na jednu loptu, Spličanin je ostao na zemlji. VAR provjera je trajala nekoliko minuta, pala je odluka – jedanaesterac.

Livaja je bio točan, nesretni nogometaši Varaždina podali su po tlu, zaista su dali sve od sebe, njima bi taj bod koji im je bio nadomak ruke bio velik kao planina.

Hajduk se nekako doteglio do šanse za europski plasman, unatoč blijedim igrama u većem dijelu prvenstva. Sada je pokupio nešto bodova, je li to zasluga trenera Tramezzanija i hoće li ga klupska uprava htjeti zadržati ostaje pod znakom pitanja.

Jer, igra Hajduka još uvijek je daleko od želja navijača, a prvi uvijek strada trener…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.