Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUKOVCI SU PRODRMALI HRVATSKU! Vatreni su konačno igrali silovito, a jedan detalj posebno se izdvaja!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Ajde, bilo je lijepo, uspješno, sretno, ma baš sve je bilo kako treba. Hrvatska se bojala Slovenije koja je kroz nogometnu povijest našoj reprezentativnoj momčadi znala zagorčati život. I dobro da se bojala, u dvoboj protiv susjeda naša je momčad ušla motivirano i predano. Jedan je komentator dobro primijetio, naši su krenuli kao da im je to „zadnja utakmica u životu„.

Neka, bilo je lijepo gledati naše igrače s koliko žudnje su bili u ovoj utakmici. Prigode su se redale, gol u mreži Slovenaca visio je u zraku, da Kekova momčad nema u svojim redovima najboljeg vratara svijeta ova bi utakmica bila davno odlučena. I taman kad se pojavio strah da bi zbog svih tih neiskorištenih prilika mogla biti kažnjena, jer Slovenci su u tom prvom dijelu još uvijek znali istrčati opasnu kontru, dogodio se pogodak koji je prodrmao Poljud i Split.

Glupo je sad spominjati da je to bio gol bivših i sadašnjih igrača, Juranović je  nabacio s desne strane, Pašalić glavom tukao u stativu. Odbijena lopta sjela je na glavu Livaje koji ju je pospremio u praznu mrežu.

Nakon ovoga sve je bilo lakše

Kao da se tada sve odčepilo.  Bilo je lakše, Hrvatska je konačno igrala silovito, moglo se uživati, Slovenija se istopila, nestala. Makar, na odmor se otišlo samo s golom prednosti. Uvijek tu kod tog rezultata ima straha…

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

No, i nastavak je ponudio dobru Hrvatsku, agilnu, Slovenci nisu imali daha za braniti se, opet su sijevale opasnosti pred vratima Oblaka; čekali smo taj drugi gol. Da odagnamo brige, jer Slovenci  se često znaju izvući, baš protiv nas, makar budemo bolji.

Sad smo još gluplji, pa spominjemo da su opet dva bivša Hajdukova igrača zakuhala taj gol, a to je tako nebitno. No, kad svi to spominju moramo i mi, ali mi ističemo da je to posve nebitno. Dakle, Perišić je probio lijevu stranu i ubacio prizemnu loptu u peterac gdje je spreman čekao Pašalić. Samo je podmetnuo nogu i utakmica je bila gotova, a tri boda u džepu. I na kraju je poentirao Vlašić. Za sveopće veselje

U cijeloj priči je ipak najbitnije da je Hrvatska konačno djelovala kao momčad, i to jako gladna momčad. To je ono što svaki trener želi od svojih igrača. I mora nas to veseliti. 




Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kao i lijepa, poticajna, sportska atmosfera navijača na poljudskoj ljepotici. Pa se može reći da je to bio sjajan sportski događaj koji nam je malo smirio živce nakon nedavnih po živce opasnih nastupa naše reprezentacije. Sveukupno, da je bilo bolje ne bi ni valjalo, previsoko bismo poletjeli. Ovo je sve bilo taman po mjeri. Još su Slovenci i dobro prošli, mogla ih je zadesiti teška nevolja, s puno vjše golova u mreži

Kvalifikacije nisu gotove, naprotiv. Ali, da smo u zaletu jesmo. Predugo smo stajali na mjestu. Kritikama nakon ove utakmice mjesta nema!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.