HAJDUK OŠTEĆEN U DERBIJU: ‘Dojma sam da je sudac pogriješio’

Autor: Dnevno

Jadranski derbi Rijeke i Hajduka završen je rezultatom 1:1. Time su Splićani ostali na čelu prvenstvene ljestvice.

Međutim, situacija za Hajduk mogla je biti i daleko bolja da je sudac Fran Jović u 57. minuti utakmice pokazao na 11-erac za momčad Damira Burića, što je po mišljenju sudačkog eksperta Marija Strahonje, trebao napraviti.

Dojma sam da je sudac pogriješio iz ovog kadra. Obrambeni igrač je htio uklizati na loptu, ali lopta je ostala na istoj putanji i on je srušio igrača Hajduka. Prema tome, ovdje se radi o kaznenom udarcu rekao je Strahonja.

Dodao je: Izgleda da je reakcija dodatnog suca uvjerila glavnog kako se ne radi o kaznenom udarcu.

Unatoč tome, u globalu, Strahonja smatra da je Jović dobro vodio dvoboj, što je dosta zanimljivo ako tvrdi da je napravljena velika pogreška. Nedosuđeni 11-erac gotovo da i ne može biti veća, pogotovo zato što je utjecao na konačni ishod utakmice.

Dobro suđenje, vrlo dobra kontrola, igrači su ga prihvatili, njegovo suđenje izgleda tečno bez većih problemarekao je Strahonja o suđenju Frana Jovića.




Možda bi dovođenje VAR-a u HNL-u promijenilo stvari nabolje?

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.