Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HAJDUK JE OVIM POTEZOM POSLAO PORUKU SVIMA: ‘Kalinić je došao po trofeje, a ne u polumirovinu!’

Autor: Andrija Kačić Karlin

„Bio sam napadač i znam s kojim entuzijazmom sam se vratio u hrvatsko prvenstvo„, kađe nam Ardian Kozniku, isprva proslavljeni Hajdukov nogometaš, potom sjajan legionar u Francuskoj, da bi se potom snašao odlično i u Dinamu. Toliko je zdušno davao sebe na terenu da mu ni Hajdukovi ni Dinamovi navijači nikad nisu zamjerili igranje u rivalskim klubu…

„Nikola Kalinić je sigurno svjestan da se u Hajduk nije vratio u polumirovinu, nego na natjecateljsku razinu koja ne trpi odmor ili nekakvo igranje s pola snage1, dodaje nam Kozniku.

„Njegov povratak nakon toliko godina sigurno je vezan s emocijama, a ja vam kažem nema ljepše stvari nego igrati nogomet s emocijama. Ja vam ne mogu tvrditi koliko će sada Hajduk biti konkurentniji u borbi za naslov prvaka, tu su još tri kluba s istim ambicijama. No, Hajduk se već prije pojačao, a Kalinić je tu da pomogne sa svojim iskustvom.”, kaže i nastavlja:

‘Hajduk misli ozbiljno’

“Znate, mladoj momčadi su potrebni iskusni vukovi, njemu ne trebaju četiri šanse za gol, dovoljna mu je i polušansa. On zna biti prevaga, navikao je na tu odgovornost. Sigurno je da svi koji prate hrvatski nogomet moraju biti zadovoljni kada se naši ponajbolji igrači vraćaju u domaće prvenstvo„, veli nam Kozniku.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

„I prije dolaska Kalinića govorio sam da Hajduk u ovome momentu ima najbolju momčad u ligi. Jest, ima i zaostatak za vodećim, ali i još tri utakmice s Dinamom. To je velika šansa. I u tim utakmicama Kalinić može sjajno doći. Nije isto igrati protiv mulca koji je odličan ali neiskusan ili protiv starog mačka koji zna sve trikove, a Kalinić je takav igrač. Hajduk samo mora vrijedno skupljati bodove u malim utakmicama, sve kako bi došao u poziciju da derbiji odlučuju.

“Nadalje, Hajduk ima i najbolju atmosferu, makar je to pritisak. No, Kalinić se sigurno zna nositi s pritiskom. Ne mogu tvrditi da će sve osim Hajdukovog naslova prvaka biti neuspjeh, ali mišljenja sam da je došao Hajdukov trenutak, pitanje je samo hoće li ga iskoristiti„.

A što ako ne dođe? Pitamo, nadalje, Vulića.




Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

„Navikao je Hajduk na sve. Ove godine su dvije šanse, i prvenstvo i Kup. Zato je dolazak Kalinića i nešto više od običnog pojačanja. On je pokazatelj kako uprava misli ozbiljno, a pojavljivanje Kalinića u momčadi jest i poruka svim igračima Hajduka. Da klub s upravom misli ozbiljno i traži najveće ambicije. Pa, sigurno se kalinić nije doveo da Hajduk sačiva četvrtu poziciju, ili izbori treće mjesto„…
Nekdašnji vezni igrač Hajduka Srđan Andrić čak tvrdi da bi Kalinić mogao biti istinska prevaga, pa nam tvrdi:

„Mislim da će se dolaskom Kalinića otvoriti još više prostora za Marka Livaju. Do sada su se protivničke obrane fokusirale na Livaju a sada će morati pripaziti i na Kalinića… Onako u šali, protivničkim momčadima će nedostajati obrambenih igrača„…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.