GUŽVA U ŠESNAESTERCU: Hajduk i Rijeka imaju priliku pobjedama ‘nabrijati’ prvenstvo do maksimuma

Autor: Josip Valjan - Harambašić

Dinamo je u utakmici s Varaždinom propustio zasjesti na prvo mjesto u poretku HNL-a, i od danas će ukoliko Hajduk pobijedi zadnjeplasirani Inter, gledati Spličanima u leđa. Rijeka se pobjedom u Puli može približiti Dinamu na bod zaostatka, tako da nakon današnjeg kompletiranja kola možemo imati situaciju u kojoj su tri prvoplasirane momčadi na bod zaostatka, ako uračunamo utakmicu manje koju će imati Dinamo i Rijeka, što naravno nije garancija osvajanja bodova u zaostalim susretima.

Filip Bradarić danas igra 50. službenu utakmicu za Hajduk. Otišao je s 48 na kontu, nakon zimskih priprema u Rovinju i treninga u Rovinjskom Selu u zimu 2015. godine, kada je privremeno napustio splitske “bijele”.

– Hajduk je jako kvalitetna momčad, ima dosta reprezentativaca što inače zadnje vrijeme nije bio slučaj. Pobjedom u derbiju su pokazali da se mogu nositi s Dinamom, drže korak. Da nemaju kvalitetu ne bi bili na prvom mjestu. Imaju dosta kvalitetnih igrača na svim pozicijama, prijete sa svih strana. Ove sezone stvarno gledamo dobar Hajduk. No, nećemo se mi predati, izjavio je Ivan Mamut (22) koji je u potrazi za afirmacijom napustio grad pod Marjanom i sreću našao u Zaprešiću  za koji je ove sezone postigao tri pogotka.

-Svi znamo kakvu kvalitetu posjeduje momčad Rijeke, koja se nekoliko posljednjih godina bori za sam vrh Prve HNL, a sigurno će to napraviti i ove sezone. Svjesni smo svega toga, kao i da će u ovoj utakmici Riječani biti izraziti favoriti, bez obzira što se igra na našem stadionu. Jednostavno, to je realnost, rekao je Ivan Prelec, trener Istre 1961. – Isto tako znamo, s obzirom na njihove oscilacije u nekoliko posljednjih utakmica, da na ovu današnju gledaju kao na mogućnost da se vrate na pobjednički kolosijek. S te strane sigurno će u Pulu doći maksimalno motivirani i spremni da osvoje bodove, najavio je “derbi della Učka” trener Istre, Ivan Prelec.

 

Rezultati by SofaScore




Autor:Josip Valjan - Harambašić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.