Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/GuliverImage/ilustracija

‘GOVORIO JE DA ZBOG NACIONALNOSTI NE IGRA ZA JUGOSLAVIJU’! Zvezda žestoko na hrvatsku legendu, a važnu stvar ‘promašili’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Franjo Arapović javno je optužio Crvenu zvezdu da je na račun Cibone isplatila 800 tisuća eura kako bi oni umjesto Cibone zaigrali u Euroligi. Podsjetimo, Cibona je 2014. osvojila ABA ligu i imala pravo nastupa u Euroligi.

“Oni (Cibona) prodaju Euroligu Zvezdi, a znamo da je prodana. Sada čovjek koji je najviše uzeo gradi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim, sve se zna. Gledam televiziju gdje predsjednika Zvezde Nebojšu Čovića novinarka pita otkud joj informacija da su prije dva dana u Ljubljani kupili Euroligu od Cibone za 800.000 eura, a on kaže da je to puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I što sad?” rekao je Arapović u podcast ProSport, a o tome smo pisali.

Sve to naljutilo je čelnike Crvene zvezde koji su se ubrzo javili i poslali oštru poruku u kojoj demantiraju sve navode srebrnog olimpijca u hrvatskom dresu 1992. u Barceloni i bivšeg saborskog zastupnika.

Jasna poruka

“Crvena zvezda oštro demantira navode bivšeg hrvatskog košarkaša Franje Arapovića koji je gostujući u jednom domaćem mediju iznio grubu neistinu da je ‘KK Crvena zvezda menadžerima Cibone platila 800.000 eura za nastup u Euroligi u 2014’. Ukoliko ima materijalne dokaze, umjesto da na račun KK Crvena zvezda očito koristi za neke lokalne razmirice u hrvatskoj košarci, pozivamo Franju Arapovića da ih iznese” započeli su iz Zvezde.

Davor Pongračić/CROPIX

Zatim su jasno rekli: “A nama kao klubu bilo bi jako zanimljivo čuti kraj ovakve bajke, koju je izgovorio čovjek koji odavno nema kredibilitet, a svojedobno je kao razlog naveo svoju ‘nacionalnu pripadnost’ jer ga je velikan srpske košarke Dušan Ivković uklonio iz reprezentacije?”

“Zato bi Franjo Arapović, umjesto što spominje Crvenu zvezdu, kad već iznosi neistine, o svemu prvo trebao porazgovarati s tadašnjim predsjednikom KK Cibona Acom Petrovićem i direktorom Domagojem Čavlovićem, a posebno o apartmanu na Jadranu i ‘fantomskom ručku’ u Ljubljani koji se nikad nije dogodio! Posebno je zanimljivo da se Franjo baš sada ‘sjetio’ takvog detalja, te nas odlučio sve ‘prosvijetliti’ tom neistinom.

KK Crvena zvezda jasno je što se radi, tko to radi, iz kojeg centra dolazi ta neistina i manipulacija, djelovanje pojedinih medija i njihove kampanje – a to svakako nije Zagreb – napisali su u priopćenju” zaključak je kluba.




Na ovu reakciju Crvene zvezde, došla je reakcija koju je na Twitteru imao Aco Petrović, danas prvi čovjek hrvatske reprezentativne košarke u Hrvatskom košarkaškom savezu, trenutno u potrazi za novim izbornikom.

Petrović je poručio beogradskom klubu da su imali jedan ‘promašaj’ u svojem javnom istupu. Kako je istaknuo, nešto su pobrkali jer on u razdoblju o kojem se priča nije bio Cibonin predsjednik, a dodao je da tada nije bio ni blizu zagrebačkom klubu.

“Uzgred rečeno, bio sam komentator na tom ‘Final Fouru’ u Beogradu”, napisao je dugogodišnji poznati trener, europski prvak s Cibonom iz igračkih dana tijekom ’80-ih.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.