Foto:Guliverimage

‘GOSPODO PALITE SVOJE MOTORE’! Počela je nova sezona ‘Oktanskog cirkusa’

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Vikendom i nedjeljnom utrkom 5. ožujka u Bahreinu počela je nova sezona Formule 1, koja će završiti 26. studenog na stazi u Abu Dhabiju.

U novoj sezoni imat ćemo 23 utrke, ispala je opet Velika nagrada Kine, a ove godine po prvi put bolidi F1 vozit će ulicama Las Vegasa i to tjedan prije zadnje utrke sezone, 18. studenog.

Sudeći po prvom slobodnom treningu Red Bull je i dalje u odličnoj formi, Sergio Peres ostvario je najbolje vrijeme prvog slobodnog treninga, ispred iznenađujućeg Fernanda Alonsa u Aston Martinu i dvostrukog svjetskog prvaka Maxa Verstappena.







Samozatajni Merc i Ferarri

Iako je Red Bull bio kažnjen s najmanje vremena za testiranje u zračnom tunelu, to nije očito obeshrabrilo njihove inženjere, koji su izgleda opet složili strašan bolid.

Ferarri i Mercedes nisu baš nešto pokazali na prvom treningu, Le Clerc je bio peti iza Landa Norrisa, dok je Sainz napravio piruetu na stazi i nakon toga više nije izlazio iz boksa.

Hamilton i Russel za Mercedes zauzeli su 10. i 11. mjesto na slobodnom treningu, no to ne treba značiti puno, jer je dosta vozača bilo ma srednje tvrdim gumama, dok su vodeća trojica svoje najbolje krugove odradili na mekim.

Dosta dobrim su se uz Aston Martin i McLaren pokazali vozači Alfa Romea, koji su ispred Mercedesa, dok Alpha Tauri, Alpine, HAAS i Williams nisu pokazali baš neki tempo na prvom slobodnom treningu sezone.

Sjajni Alonso

Drugi slobodni trening u Bahreinu donio je i najbrže vrijeme Aston Martina s Fernandom Alonsom, koji je bio brži od oba Red Bulla i Ferarrija LeClerca.

Već na testiranjima Aston Martin se pokazao kao brz bolid, a nakon današnjeg dana izgleda da je Alonso pogodio kada je iz Alpina prešao u Strolovu momčad.

 

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.