Photo: Igor Kralj/PIXSELL

GOJO I KONJUH NA KORAK DO AUSTRALIAN OPENA: Jana Fett nije bila te sreće, ispala nakon velike borbe

Autor: N.M./HINA

Borna Gojo i Ana Konjuh izborili su jutrošnjim pobjedama završnu rundu kvalifikacija za prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open.  Isto nije pošlo za rukom Jani Fett.

Gojo je u Dohi u drugom kolu nadigrao Talijana Lorenza Giustina, 151. igrača svijeta. Bilo je 6:3, 7:6  za Goju.

Splićanina od plasmana na Australian Open dijeli još jedna pobjeda, a protivnik će biti Švicarac Henri Laaksonen.

Ana Konjuh je u Dubaiju također izborila pobjedu u drugom kolu, bila je bolja s uvjerljivih 6:4, 6:2 protiv Turkinje Cagle Bayukakcay, 178. na WTA listi. Dubrovkinja je zbog niza ozljeda tek 476. na WTA listi.

Za plasman na Australian Open Konjuh će igrati protiv talijanske veteranke Sare Errani.

Jana Fett je pak u drugom kolu kvalifikacija poražena od Britanke Francesce Jones sa 6:7(7), 6:2, 1:6 nakon dva i pol sata igre.

Vrbovčanka je u prvom setu vodila s 3:1, potom je spasila tri set-lopte, ali ne i četvrtu, a nakon bolje igre u drugom setu, u odlučujućem, trećem je nakon 1:1 izgubila pet gemova zaredom, a time i meč i oprostila se od daljnje borbe za Australian Open.




Zbog pandemije koronavirusa kvalifikacije se održavaju u Dubaiju (žene) i Dohi (muški), a prvi Grand slam turnir teniske sezone u Melbourneu pomaknut je na novi termin u veljači.

Autor:N.M./HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.