Foto: Igor Kralj/PIXSELL

FOTOGRAFIJA KOJA JE ŠOKIRALA NAJBLIŽE: Liječnik se morao ispričati zbog objave koja je odjeknula

Autor: Ivor Krapac

Nakon smrti Diega Maradone, od argentinskog velikana opraštaju se rijeke ljudi u cijelom svijetu, ali u prvi plan izbila je i jedna priča iz kategorije onih kakve  bi obitelj nogometne legende radije izbjegla. Za nju se pobrinuo Leopoldo Luque, Maradonin osobni liječnik koji je uz njega bio nakon nedavne teške operacije glave i u posljednjim danima prije smrti.

Luque je objavio fotografiju iz bolesničke postelje u kojoj je bio argentinski velikan, no to nije naišlo na odobravajuću reakciju Maradoninih najbližih.

Photo: Profimedia

Članovi Maradonine obitelji su s negodovanjem reagirali na fotografiju koju je liječnik pustio u javnost tvrdeći da je bio dogovor da se sve što je osobno i osjetljivo ne dijeli s ljudima izvan užeg kruga argentinske legende. Luque je to ipak napravio, a nakon što je shvatio da se s time zaletio, ubrzo se ispričao riječima koje je objavio argentinski list Clarin.

‘Ispričavam se svima koje sam pogodio, nije mi bio cilj izazvati bilo kakav sukob’, rekao je liječnik.

‘Mislio sam da će ovu fotografiju svi dobro prihvatiti, ali nije bilo tako. Zbog toga upućujem ispriku svima koji su se osjetili pogođeno i koji su me kritizirali ili vjerovali da ta fotografija nije bila primjerena’, dodao je Luque.

‘Fotografija koja je otišla u javnost bila je dogovorena s Diegom, to nije bila moja odluka. To definitivno nikad ne bih napravio na svoju ruku. Očito je da nisam uzeo u obzir koliko će fotografija odjeknuti i koliku dimenziju će dobiti priča oko nje’, zaključio je Maradonin osobni liječnik u svojoj poruci punoj žaljenja.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.