Foto: Tom Dubravec / CROPIX

(FOTO) SUBAŠIĆ U SUZAMA ZAVRŠIO VELIKU KARIJERU: Uz njega je kao i uvijek bio njegov pokojni prijatelj

Autor: Ivan Lukač

U maniri najvećih umjetnika ove igre Danijel Subašić zaključio je svoju blistavu karijeru u 24. minuti susreta protiv Šibenika i tako zauvijek stavio i kopačke i rukavice o klin.

Naravno, nije slučajno u 24. Broj 24 na svom dresu nosio je Subašićev tragično preminuli prijatelj, Hrvoje Čustić. U čast njemu Suba je uvijek nosio majicu s njegovim likom.

Tako je i u 24. minuti otišao u mirovinu vratar koji je Hrvatsku svojim obranama odveo do svjetskog srebra. 30 tisuća ljudi na Poljudu je ustalo i zapljeskalo svom miljeniku.

Veliki aplauz

Suigrači su mu napravili špalir, a s njima se pozdravio uz ovacije s tribina. Umjesto njega ušao je Ivan Lučić, a kapetansku traku prepustio je Marku Livaji.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX/ Uspomena na Hrvoja Ćustića

Karijeru je proveo u tri kluba. U rodnom Zadru, Hajduku i Monacu. Prvi put je u Hajduk  stigao na posudbu iz Zadra u ljeto 2008. godine, a kasnije je Hajduk otkupio njegov ugovor.

Nakon toga, Subašić je prešao u Monaco u siječnju 2012. godine, s kojim je osvojio naslov francuskog prvaka 2017. godine. Također je proglašen najboljim vratarom francuskog prvenstva iste godine i igrao polufinale Lige prvaka.

Dio Vatrenih bio je od 2009. do 2018., a i dan danas je rekorder po broju obranjenih penala na Mundijalima. Skupio ih je 4 2018. te je na vrhu liste zajedno s  Goycocheom, Schumacherom i odnedavno Livakovićem.




Otrčao je počasni krug dok mu je Poljud skandirao i rekao zbogom jednoj velikoj karijeri.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.