VIDEO: Pogledajte novo čudo iz Mercedesa – predstavljen bolid za novu sezonu

Autor: Totalsport

Prvi vozač momčadi Jenson Button tvrdi kako je bolid 'pretrpio' velike promjene, pogotovo u unutrašnjosti.

Momčad Formule 1 McLaren Mercedes u četvrtak je u svojoj bazi u Wokingu predstavila svoj novi bolid za novu sezonu Svjetskog prvenstva – MP4-28.

Iako vanjštinom izgleda gotovo identično kao i model iz prošle sezone, prvi vozač momčadi Jenson Button tvrdi da je bolid 'pretrpio' velike promjene, pogotovo u unutrašnjosti. Podsjetimo, McLaren je kao momčad završio treći u poretku Svjetskog prvenstva 2012. godine iza Red Bulla i Ferrarija, iako je imao čak sedam pobjeda u sezoni.

Razlog 'lošeg' plasmana bio je nepouzdani bolid, koji je vrlo često znao otkazivati za vrijeme utrka, iako je većim dijelom sezone bio najbrži od svih ostalih 'jurilica'.

Osim promjena u unutrašnjosti bolida novost u McLarenu je i jedan pilot. Sergio Perez zamijenio je Lewisa Hamilton još na kraju prošle sezone, a novi bolid će zajedno s Jensonom Buttonom imati priliku testirati sljedeće nedjelje u Španjolskoj.




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.