Profimedia

FORMULA 1 S GLEDATELJIMA! Postupno sve više gledatelja na utrkama

Autor: Gordan Šojat

Staza Nürburgring u Njemačkoj ugostit će od 9. do 11. listopada  jedanaestu utrku sezone Formule 1. Bit će to povratak oktanskog cirkusa na ovu legendarnu stazu nakon dugih sedam godina.

Ako epidemiološka situacija bude povoljna, s tribina bi utrku trebalo pratiti 20.000 navijača pošto tribine na Nürburgringu mogu primiti čak 150.000 gledatelja.

Kako bi se zadovoljile  epidemiološke mjere, ulaznice će se prodavati u fazama, a tribine će biti podijeljene u individualne sektore. Navijači su cijelo vrijeme obvezni nositi maske.

Ulaznica za tri dana košta 199 eura, ali utrka na Nürburgringu ipak neće biti prva ove sezone s gledateljima, jer su u Mugellu na Velikoj nagradi Toskane prisustvovali gledatelji njih 2880, mahom liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika koji su se u Italiji borili s koronavirusom.

U Sočiju ovog vikenda također su najavljeni gledatelji, njih oko 30.000, ali ipak bi ih trebalo biti tek oko 10.000.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.