FILIP I MARINELA U SKROVITOM RAJU: Idila bračnog para Hrgović na Odisejevu otoku

Autor: Josip Valjan

Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović i njegova bolja polovica i vjerna pratiteljica Marinela, odlučili su proslaviti izlazak iz izolacije odlaskom na Jadransku obalu, na jedan od najljepših otoka južne Dalmacije.

Svoje su sudbonosno “Da” jedno drugome izrekli prije godinu dana u Sesvetama u crkvi Svih Svetih, čime su okrunuli svoju šestogodišnju vezu, a prvu godišnjicu braka odlučili su proslaviti na Mljetu, koji je jednim svojim dijelom i Nacionalni Park.

Najzeleniji hrvatski otok poznat je po bujnoj mediteranskoj vegetaciji, bistrom i čistom moru, Velikom i Malom jezeru koja su staništa endemske meduze Aurelia relicta, i strogo periske koja je na Mljetu pronašla svoje najveće stanište na Mediteranu (Malo jezero).

S južne strane otoka smjestila se i Odisejeva špilja za koju predaja tvrdi da je pružala zaštitu antičkom junaku Odiseju, koji se s Itake otisnuo u Trojanski rat. Tu ga je dočekala čarobnica Kalipso čijim je čarima uspio odoljeti ali su ga prepreke pri povratku iz rata kojima pripada i boravak na nenastanjenom otoku godinama držale dalje od doma.

Na povratku ga je dočekao sin Telemah i vjerna supruga Penelopa čije je prosce posmicao, a mnogi povjesničari i kulturolozi tvrde da je Malta nepravedno preotela Mljetu svjetsku slavu, kao mjesto na kojem je najmudriji antički junak proveo sedam godina zatočeništva.

Kada se sve zbroji, možda slava i nije potrebna otoku Mljetu, jer njegove posebnosti pronađe svatko tko pogleda malo ispod površine.

Ne znamo jesu li Filip i Marinela potražili kršom sakrivenu špilju, ali po slikama koje je Filip objavio na društvenim mrežama, uživali su u svakome trenutku svog boravka na “Odisejevom” otoku.

 

Autor:Josip Valjan
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.