Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

FELLERU POBJEDA NAKON VELIKE GREŠKE VODEĆEG: Zubčić na 13. mjestu u slalomu

Autor: GIŠ

Naš najbolji skijaš Filip Zubčić završio je svoju najbolju sezonu u Svjetskom skijaškom kupu na 13. mjestu u slalomu koji je danas vožen u Švicarskoj. Današnji slalom je bio dosta zahtjevan tako da čak devetorica skijaša nije završilo utrku, što ipak nažalost nije uspio iskoristiti naš skijaš i plasirati se na postolje.

Greška osvajača Malog kristalnog globusa

Nakon prve vožnje u vodstvu je bio Austrijanac Marco Schwarz koji je u zadnjem laufu napravio veliku grešku, te se na kraju nije ni popeo na postolje. Tako je prvo mjesto otišlo Manuelu Felleru, ispred Francuza Noela Clementa i osvajača Velikog kristalnog globusa Pinturaulta.

Iako je napravio veliku grešku, Austrijanac Marco Schwarz je već prije osigurao Mali kristalni globus u slalomu, dok je Zubčić 24. u ukupnom poretku slaloma, što mu je najbolji uspjeh u toj disciplini do sada.

Najbolja sezona za Zubu

Ukupni pobjednik u ovoj sezoni i osvajač Velikog kristalnog globusa je Alexis Pinturault s 1260 bodova, drugi je Švicarac Marco Odermatt s 1093 boda, a treći Schwarz s 814 bodova.

Naš Filip Zubčić je sezonu završio na petom mjestu u ukupnom poretku za Svjetski kup sa 764 boda i na trećem mjestu u poretku veleslaloma.

 

 




Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.