Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

FANTASTIČNE SCENE: Oni znaju kako se navija, evo kako su doživjeli spektakl u Splitu!

Autor: Ivor Krapac/Hina

Torcida je u noći s utorka na srijedu i tijekom srijede proslavila svoju veliku obljetnicu. Slavlje 70. rođendana Hajdukove navijačke skupine dugo će se pamtiti, a reakcije još uvijek traju.

Spektakl za obilježavanje velikog dana jako je odjeknuo kod nas i u susjedstvu, ali i drugdje u svijetu. Koliko je dalek bio taj odjek pokazuju reakcije iz Argentine u kojoj dobro znaju za vatreno navijanje – što su u reakcijama u tamošnjim medijima prepoznali kod Torcidinog slavlja.

‘Kao u filmu! Nevjerojatna proslava hrvatske navijačke skupine koja je grad obojala u crveno’, pišu sportske novine Olé uz fotografije neba nad Splitom osvijetljenog stotinama upaljenih raketa i bengalskih vatri.

‘Nogomet navodi navijače na ludosti diljem svijeta. Strast za loptom nalazi se u svakom kutu planete, a u tome se ne razlikuju velike od malih ekipa, niti velike od malih liga. Da je tome tako, pitajte publiku splitskog Hajduka u Hrvatskoj koja je proslavila 70 godina postojanja priredivši upečatljivi ‘show’ vatrometom’, navodi Olé.

‘To nije bila kiša meteora, premda se tako činilo’, istaknuo je taj dnevnik uz objavljeni video isječak na svojoj internetskoj stranici.

Argentinska televizija TyC Sports na svojoj stranici objavila je tekst pod naslovom: ‘Nevjerojatna proslava vatrometom jedne navijačke skupine u Hrvatskoj‘.

‘Hajdukovi fanatici proslavili su svojih 70 godina impresivnim spektaklom koji je obojio nebo iznad grada u crveno’, istaknuto je u tekstu. ‘U ponoć se nebo nad Splitom pretvorilo u veliki crveni oblak, što se činilo poput scene iz filma. Taj ‘show’ je priredila Torcida, najstarija navijačka skupina u čitavoj Europi’, izvijestio je TyC.




Autor:Ivor Krapac/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.