Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

EVO TKO JE NOVI VLASNIK ŠIBENIKA! Kolumbijac kojem su život biznis, nogomet i emocije

Autor: Gordan Šojat

Iako još nije dobio potrebne dozvole novi vlasnik nogometnog kluba Šibenik, Francisco Cardona, koji se zaljubio u Šubićevac strastveno navija za svoj klub a Slobodna Dalmacija donosi razgovor s ovim Kolumbijcem.

“Odletio sam u Meksiko odmah poslije utakmice Šibenik – Slaven Belupo. Na proslavu 21. rođendana kćerke. Moj život su biznis i nogomet, ali iznad svega su emocije. Vrlo sam strastven. Kad igram nogomet na male branke, ne želim izgubiti, borim za svaku loptu. Poraz mi nije ni u primozgu. To očekujem i od igrača Šibenika. Ne morate mi vjerovati, ali navijački sam napaljen samo kad igra reprezentacija Kolumbija i Šibenik. U Meksiku sam, primjerice, u sedam ujutro, dok sam gledao Šibenik – Rijeka ludovao, skričao ispred televizora. Probudio sam obitelj koja je spavala, prepali su se da mi se dogodilo nešto ružno.”

Vikali ste i navijali tijekom utakmice sa Slavenom kao da ste zakleti Funcut, ali nije pomoglo. Nama Šibenčanima je bolan bio pogled na semafor.

“Taj visoki poraz smatram privremenom slabošću. Bio sam, dakako, u prvi mah razočaran. Priznajte da je to bila čudna utakmica. Nekoliko grešaka u prvoj minuti i poslije dvadesetak sekundi gubiš 0:1. Cijeli plan igre pao je u vodu. Bio je to teški menta ni udarac za igrače, koji se nisu oporavili devedeset minuta. Šibenske utakmice sa Slavenom i Goricom su nesretna kombinacija loše forme i loše sreće, ali sam siguran da ćemo se vratiti jači do kraja jeseni. Završiti godinu na pravi način.”

U spomenute dvije domaće utakmice Narančasti su zabili samo jedan gol. To nije baš utješno.

“Slažem se, ali i dalje tvrdim da je svemu kriv brzo primljeni gol protiv Slavena. Igrači se, jednostavno, moraju fokusirati na poboljšanje igre u napadu. Više pucati. Ako ne pucaš nećeš ni zabiti!”

Šuška se da dio mlađih igrača još uvijek ne shvaća nogomet kao profesiju, rad na travnjak.




“Ne bih se složio. Mladi su, uvjeren sam, vrlo fokusirani na svoj napredak i na bolje rezultate cijele momčadi. Znaju i shvaćaju svoju odgo vornost na terenu. Dajmo im samo vremena i mislim da će vratiti povjerenje, opet krenuti pravim kolosijekom.”

Ipak, u svom prvom predstavljanju šibenskoj sportskoj javnosti, niste zanijekali potrebu pojačanja!?

 “Već tražimo pojačanja za nekoliko pozicija u momčadi. Htjeli bismo pojačati konkurenciju za drugi dio sezone. Do te mjere da se za svaku poziciju u momčadi bore, ako treba, i po dva igrača. Na taj ćemo način aktualne prvotimce, vjerujem, prisiliti na jači rad. Postat će tako i bolji igrači.”




Neki sitničavci i “vječni” sumnjičavci povezuju lošije igre i s kašnjenjem plaća prvotimcima!?

“Mi i dalje čekamo suglasnost Ministarstva sporta kao posljednji dokument, kojim bi dionice kluba pripale našoj kolumbijskoj tvrtki. Zato molim nogometaše da se još malo strpe. Kad se to riješi kašnjenje plaća neće biti problem. Morate nas razumjeti. Dosad uložen novac bio je pokazatelj dobre volje. Klub nije formalno u našim rukama, pa nismo ni odgovorni za plaćanje igrača. No, nismo krili želju da pomognemo. Uplatili smo nekoliko stotina tisuća eura na račun klupskih dugovanja, uključujući i plaće. I dalje smo spremni posuđivati i pomagati. Za tekuće poslove i obveze. Sve što smo dosad financijski pomagali je u formalnom smislu kockanje i rizik. No, formalne prepreke ne mogu srušiti naše pouzdanje i nogometnu strast. Vjerujemo da je Šibenik klub po našoj mjeri, da je projekt, što smo ga dugoročno zacrtali i više nego realan.”

Takvim rečenicama posredno sugerirate da će Šubićevac dočekati bolje, uspješnije proljeće…

“Uvjeren sam da ćemo biti bolji. Da će svi pojedinci vidljivo rasti kako bude odmicala sezona. Posebice mladi, kojima svaka utakmica znači novo, korisno iskustvo. Momčad će biti osjetno jača i kvalitetom bliža najboljim klubovima prve hrvatske lige, natjecanja koje plijeni dobrim utakmicama i nadarenim pojedincima.”, završio je Cardona.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.