Photo:profimedia

EVO POPISA BRZINACA ZA CROATIA RALLY: WRC spektakl održat će se krajem travnja u tri županije

Autor: HINA/GIŠ

Hrvatska je prošle godine dobila organizaciju WRC relija koji će se održati na cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije od 22. do 25. travnja.

Croatia Rally će tako svoj start imati iz Zagreba a sada su poznate i lokacije popularnih brzinaca.

Predstavljanje vozača i vozila bit će održano kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, najbrži će se popeti na podij na Trgu svetog Marka, a probne vožnje kreću u utorak, 20. travnja dok će timovi i serviseri biti smješteni na Zagrebačkom velesajmu.

Prvi dan i početni brzinski ispit bit će iznimno atraktivni. Nakon ceremonijalnog starta vozit će se na području samog Zagrebačkog velesajma, dok se dio staze po prvi put u povijesti WRC-a nalazi u zatvorenom prostoru, unutar paviljona. Posade će 23. travnja započeti s utrkivanjem na području Samoborskog Gorja, nakon čega slijede brzinski ispiti na širem području Karlovca.

Dan nakon, brzinski ispiti će se također odvijati na području Samoborskog gorja i Karlovca, dok će se 25. travnja voziti na području Hrvatskog zagorja (Zagorska sela i Kumrovec), te po stazama na Medvednici.

“Staze smo pomno birali kako bi izbjegli gužve, ali i omogućili publici da dođe i uživa u atraktivnim vožnjama. Nadamo se da će epidemiološka situacija to i dopustiti. Također, WRC je izvrsna prilika da cijelom svijetu pokažemo najljepše dijelove naše zemlje te ne sumnjamo da će natjecanje biti uzbudljivo – i uživo i ispred malih ekrana”, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja 2021. Daniel Šaškin.

Nositelj projekta je Hrvatski auto i karting savez, organizatori su automobilistički klubovi D.T. Motorsport iz Poreča i Cro Dakar Team iz Zagreba.




Oktanski spektakl je tijekom 2019. godine pratilo preko 830 milijuna gledatelja, a WRC u posljednjih sedam godina bilježi rast popularnosti.

“Uz ogromnu međunarodnu promociju zamislite koji ekonomski efekt za Hrvatsku će ostvariti desetci tisuća noćenja, lokalna potrošnja sudionika te angažman tisuća ljudi potrebnih za organizaciju. Nadamo se da će situacija krajem travnja omogućiti prisustvo gledatelja što bi značilo dolazak velikog broja fanova WRC-a iz cijeloga svijeta. Radi se o najboljoj mogućoj pozivnici pred ovogodišnju turističku sezonu” dodao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i Upravljačkog odbora WRC Hrvatska Davorin Štetner.

Popis svih brzinskih ispita koji će biti dio Croatia Rallyja:




23. travnja
Rude – Plešivica 1, 2
Kostanjevac – Petruš Vrh 1, 2
Jaškovo – Mali Modruš Potok 1, 2
Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki 1, 2

24. travnja
Mali Lipovec – Grdanjci 1, 2
Stojdraga – Gornja Vas 1, 2
Krašić – Vrškovac 1, 2
Vinski Vrh – Duga Resa 1, 2

25. travnja:
Bliznec – Pila 1, 2
Zagorska Sela – Kumrovec 1, 2

Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.