Photo: Profimedia

EVO KOJI JE NAJBOGATIJI SVJETSKI KLUB: Prihodi su im rasli iako kukaju zbog korone

Autor: GIŠ

Magazin Forbes izračunao je kako je vrijednost 20 najbogatijih klubova porasla čak za 30 posto, bez obzira na pandemiju koronavirusa koja je utjecala na smanjenje prihoda od prodanih karata.

Ono što je najzanimljivije je kako je na vrh ove godine zasjela Barcelona iako je u velikim gubicima. U posljednjih 16 godina samo dva kluba bila su na samom vrhu najbogatijih klubova. Manchester United je tako 11 puta bio broj 1, dok je Real Madrid pet puta bi prvi na Forbesovoj ljestvici.

Barcelona je u prošloj godini bila procijenjena na 4,76 milijardi dolara odnosno za 100 milijuna više od Reala koji je na drugom mjestu.

Veliki nesrazmjer

U pet najbogatijih nogometnih klubova na planetu plasirali su se još naravno Manchester United koji je ove godine tek četvrti i čija je vrijednost procijenjena na 4,2 milijarde, a ispred njih je Bayern sa 4,22 milijarde dok prvih pet zatvara Liverpool s vrijednošću od 4,1 milijardom dolara.

Među deset najvrednijih još su Manchester City, Chelsea, Arsenal, PSG i Tottenham. Šest engleskih klubova među prvih deset pokazuje veliku dominaciju klubova s Otoka, barem što se tiče njihove financijske moći.




Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.