REUTERS/Marko Djurica/Guliver Image/Ilustracija

EVO KAKO SRBIJA MOŽE I POBJEDOM ISPASTI: Totalna drama kod Orlova, nemogući zapleti, a ovisit će sve o jednoj stvari…

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Pratimo sve skupine ovog uzbudljivog Svjetskog prvenstva, a čini se da bi najviše drame moglo biti u skupini kod naših susjeda.

Da Brazil sinoć nije zabio i pobijedio Švicarsku, već bi bili u “avionu”, jer je teško za očekivati da će Kamerun pobijediti Brazil u posljednjem kolu.

No idemo pogledati sve opcije, što se sve može izdogađati u 3. kolu skupine G. Srbija je trenutačno zadnja u svojoj skupini, no ima šansu za prolaz u osminu finala, ali ima i šansu da i unatoč pobjedi – završi s nastupom.

Infarkt završnica

Naime, Brazil je osminu finala već osigurao, a očekuje se da bi utakmica Srbije i Švicarske trebala dati drugog putnika u nokaut fazu. To je najizglednija opcija, no nije jedina. U ludom scenariju na to mjesto može i Kamerun i pritom eventualna pobjeda Srbije protiv Švicarske možda ne bi reprezentaciji Dragana Stojkovića ništa značila.

Razmišljamo teoretski, ako dakle Kamerun pobijedi reprezentaciju Brazila, a Srbija bude bolja od Švicarske, o mjestu u osmini finala Svjetskog prvenstva odlučivat će gol-razlika jer bi Kamerun i Srbija bili bodovno izjednačeni.

nordphoto GmbH/Bratic nph/Guliver Image

Kamerun (3:4) trenutačno ima bolju razliku golova od Srbije (3:5), a to je stavka koja će se gledati u slučaju jednakog broja bodova dviju reprezentacija.

Dakle, Srbija za prolaz među 16 ne samo da mora pobijediti Švicarsku, već to mora napraviti s uvjerljivijom razlikom golova od eventualne pobjede Kameruna protiv Brazila.




Drama je na rasporedu u petak od 20 sati, bit će dosta uzbuđenja u toj skupini…

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.